INTERVIU Eda Marcus, totul despre ţinuta îndrăzneaţă de la Eurovision. «Sunt conștientă că sunt și critici»

Ultima actualizare:

Eda Marcus (39 de ani) a atras toate privirile în finala naţională a Eurovision, de la TVR  când s-a ales reprezentantul României pentru concursul care va avea loc la Torino, Italia, în mai. Prezentatoarea tv a impresionat cu rochia ei îndrăzneaţă, dar şi întreaga atitudine. Am stat de vorbă cu Eda Marcus despre experienţa Eurovision, dar şi despre cei 20 de ani pe care îi are deja în televiziune şi drumul parcurs până în acest moment.

image

Click!: Ai bifat încă o experiență - ai prezentat Gala Eurovision în care s-a ales reprezentantul României. Cum a fost pentru tine?

Eda Marcus: Extenuant, dar minunat totodată. A fost ca examenul de rezidențiat pe care îl dau tinerii medici. A venit exact în momentul potrivit, atunci când m-am simțit mai pregătită ca niciodată. Era bijuteria care lipsea din colecția de evenimente mari marca TVR

Showul a fost de a dreptul strălucitor, cu multe lumini și prezentatori pe măsură. Cât de mult te-ai implicat?

Eu mă implic trup și suflet în absolut orice întreprind. O fac de fiecare dată când este vorba de apariția mea undeva. Pentru reviste, îmi organizez singură sesiunile foto, de la cadrele pe care mi le doresc, concept, haine, păr și make-up. De ani de zile mă îmbrac singură, mă machiez și mă coafez pentru aparițiile mele tv. Am ajuns în ani să știu exact ce îmi stă bine, cum și în ce fel și respect această direcție. Iar pentru Eurovision am făcut toate eforturile ca prestația mea și imaginea mea să fie la superlativ. Am gândit toate aparițiile mele la sânge. De la make-up și coafură, până la ținutele pe care le-am purtat și ceea ce am rostit pe gură. Dar pregătirea pentru un astfel de eveniment nu este întodeuna vizibilă. Este un demers consumator de multă energie. Este nevoie de un efort enorm de concentrare și prezență scenică, improvizație. O combinație de calități fără de care nu poți susține un show de calitate.

Eda Marcus, despre rochia îndrăzneaţă de la Eurovision: "M-am simţit extrem de feminină"

Ai fost criticată pentru ținutele mult prea sexy. Tu ce crezi despre părerile telespectatorilor?

La mine au ajuns doar laudele. Dar sunt conștientă că sunt și critici. Nu poți mulțumi pe toată lumea și am învățat asta în cei 20 de ani de televiziune. Dar am învățat să caut să iau lucrurile constructive şi bune din jurul meu și să le îndepărtez pe cele care nu duc nicăieri. Noi, prezentatorii de televiziune, suntem întodeauna cei mai expuși. E foarte simplu să formulezi judecați mai ales în era internetului, unde oricine, oricând își poate da cu părerea și face tot felul critici fondate sau nefondate. N-ai cum să stai să le iei pe toate în considerare că o iei razna. Plus că m-am simțit extrem de feminină și frumoasă în ținutele realizate de Ana Radu special pentru mine și scena Eurovisionului, și asta m-a ajutat să mă simt ca peștele în apă acolo. Și asta s-a văzut.

Eda Marcus, alături de Aurelian Temişan, pe scena Eurovision România
Eda Marcus, alături de Aurelian Temişan, pe scena Eurovision România

Ai prezentat prima oară cu Aurelian Temișan?

Da. A fost pentru prima dată și a fost cu noroc. Ne-am simțit foarte bine împreună și asta e foarte frumos. A fost un adevărat gentleman.

Ce face Eda Marcus, pentru a arăta atât de bine

Ce faci pentru a fi așa de frumoasă? Ții diete? Faci sport?

Sunt o persoană activă și sportivă din fire. Îmi place să fac plimbări lungi și să petrec cât mai mult afară. Nu ţin diete şi mănânc ce vreau, când vreau. Dar în ultima vreme încerc să mănânc mai sănătos.

Știu că prezinți sport la TVR. Ce alte proiecte mai ai?

Prezint știrile de sport de mult timp, însă am state vechi când vine vorba de prezentat emisiuni în TVR. Am prezentat tot ce se putea prezența în această instituție. De la emisiuni pentru copii, până la jurnale de știri, emisiuni de divertisment, de sport, de muzică sau chiar electorale. Iar pe viitor nu știu ce la ce să mă aștept. Sper că de bine

Mulți telespectatori au conentat pe rețelele de socializare că ești ținută în umbră și că poți mai mult. Vrei mai mult?

Am vrut mereu mai mult. Și de aceea am făcut atâtea. În televiziune, este o lupta continuă de a convinge pe cei aflați la conducere că poţi duce proiecte importante și de anvergură. Că meriți să fii acolo. Este un demers dificil și de durată. Mi-a luat ani mulți din viață. Și de multe ori se rezumă la păreri mai mult sau mai puţin subiective. Dar mă bucur că nu am dat greș. Că oamenii au avut din ce în ce mai multă încredere în mine și potențialul meu. Și faptul că am fost propusă pentru Eurovision, nu este decât o validare suplimentară. Și DA, îmi doresc mai mult pentru că pot să fac mai mult.

Când ai debutat în televiziune ce îți doreai să faci?

Am știut întodeauna că vreau să devin prezentatoare. Din momentul în care am pășit pe scena Cerbului de aur, pe când aveam câțiva ani. Și acum îmi amintesc cum visam cu ochii deschiși.

Care ar fi formatul pe care l-ai face cu plăcere?

Divertisment. M-am născut pentru a-l face face.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net