Fiul Magdei Catone, printre starurile cinematografiei românești. Joacă alături de Andi Vasluianu și Monica Bârlădeanu

Ultima actualizare:

Cinci noi tineri actori iau cu asalt scena cinematografică din România prin rolurile din “Taximetriști”, filmul care ajunge pe marile ecrane din 20 ianuarie. Carol Ionescu, fiul regretatului mare artist Șerban Ionescu și actriței Magda Catone, Ana-Maria Guran, Ștefania Cîrcu, Vlad Ionuț Popescu și Mădălina Stoica joacă în cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, pentru care filmările s-au încheiat recent în București. Filmul vine ca un remake al piesei de teatru cu același nume, care se joacă la teatrul Apollo 111 încă din 2018.

Carol Ionescu. Sursa foto: arhivă Click!
Carol Ionescu. Sursa foto: arhivă Click!

Deși au până în 30 de ani, multe dintre staruri au obținut deja premii importante din partea industriei, pre-cum Ana-Maria Guran care a surprins lumea cinematografică din România prin nominalizarea de la Gala Premiilor Gopo pentru cea mai bună actriță din filmul “Lumea e a mea”.

Carol, fiul Magdei Catone și al regretatului mare actor Șerban Ionescu, pe urmele părinților

Nu doar premiile obținute îi recomandă pe cele cinci staruri, ci și rolurile pe care le dețin dincolo de car-iera în actorie.

Mădălina Stoica, la numai 25 de ani, este și asistentă de regie a filmului “Taximetriști”, iar Carol Ionescu este și directorul artistic al Festivalului de Teatru și Film “Șerban Ionescu”, dar și producător pentru două scurtmetraje.

Ștefania Cîrcu a jucat în “Tata Mută Munții” și în spectacole de teatru precum “Sara / Mara” (Teatrul Apollo111), “Neguțătorul din Veneția” (Teatrul Național București) și “Jack și vrejul de fasole” (Teatrul Ion Creangă). De asemenea, Ștefania lucrează și pentru emisiunea “Starea Nației” de la Prima TV și joacă în “La Oraș”, primul serial produs local pentru Voyo. Vlad Ionuț Popescu are 24 de ani și a mai jucat în filmele “Voyagers”, “Tata Mută Munții” și “Dincolo”.

Carol Ionescu: Filmul are calitățile unui film comercial, te poți identifica ușor cu personajele

„Filmul are calitățile unui film comercial, te poți identifica ușor cu personajele, cu limbajul și cu situațiile, dar și calitățile unui film de artă, îți descrie o lume fictivă, dar atât de similară realității imediate, plus că are o echipă artistică preocupată de livrarea unui produs valoros”, declară Carol Ionescu.

„A fost super să filmez alături de colegii mei, Carol Ionescu, Nicoleta Hâncu și Alexandru Ion pentru că ne înțelegem bine jucând și reușeam să ne ținem energia sus deși uneori era târziu în noapte. Faze amuzante au fost pentru că reușeam să facem glume din absolut orice și eram forțați să ne abținem din râs, deși totul devenea din ce in ce mai amuzant. Mai erau și oameni pe stradă care strigau diverse lucruri la noi, însa asta nu era mereu distractiv pentru că unii vorbeau urât sau întrerupeau dialogul”, declară Ana-Maria Guran.

“Veronica este un personaj colorat, e extrovertită și foarte directă. Nu se pierde în subtilități, ce scoate pe gură, cam aia e. Nu e un tip de rol pe care aș fi distribuită în mod normal. Eu sunt extrem de conținută, deci a fost un proces inconfortabil pe alocuri dar și extrem de satisfăcător”, declară Mădălina Stoica.

“Filmarea mi-a oferit un spațiu confortabil și sigur în care să mă pot exprima. În “Taximetriști” este prima dată când am avut un rol de sine stătător, iar faptul că l-am avut ca partener pe actorul Alexandru Ion mi-a oferit încredere”, declară actorul Vlad Ionuț Popescu.

Cine mai joacă în film?

Din distribuţia filmului mai fac fac parte Alexandru Ion (“Mia își ratează răzbunarea” și „Watcher”), Rolando Matsangos (“Hârtia va fi albastră”, “Sieranevada”), Maria Popistașu (“Marţi după Crăciun”, “Întregalde”), Victoria Răileanu (“Vlad”), Monica Bârlădeanu (“Despre oameni și melci”, “Moartea dom-nului Lăzărescu”, “Closer to the Moon”), Andi Vasluianu (“Sieranevada”, “Umbre”, “Despre oameni și melci”) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Cu apariţii speciale sunt prezenţi Adrian Nicolae (“Lumea e a mea”, “Mia își ratează răzbunarea”) și rapperul Spike.

Filmul este produs de Bold Film Studio, primul fond de investiţii de film din România, alături de Tangaj Production și Avanpost Media. La fel ca în cazul piesei de teatru, scenariul filmului este semnat de Bog-dan Theodor Olteanu împreună cu Adrian Nicolae.

“Taximetriști”, un film despre poveștile lui Lică și Liviu, doi taximetriști prinși în vâltoarea vieții de noapte a Bucureștiului

În film călătorim prin București împreună cu Lică și Liviu, doi taximetriști care în cursul unei singure nopţi se intersectează cu tot felul de clienţi. Ar trebui să fie o noapte obișnuită însă se dovedește una plină de suspans. Prin mașinile lor trec tineri care merg la party-uri, DJ, interlopi, prezentatori TV, etc. Toate aces-te călătorii ajung să aibă un impact neașteptat în viaţa lor. Lică, jucat de Alexandru Ion, este prototipul taximetristului enervant, care știe cum e treaba cu viaţa, cu traficul, cu politica și cu încălzirea globală, el este șoferul care dă geamul jos și urlă la mașina de lângă.

De cealaltă parte, Rolando Matsangos, în rolul lui Liviu, este un taximetrist de conjunctură, care este permanent în căutarea unui job mai bun. Liviu te duce în tăcere până la destinaţie și își cere scuze dacă vorbește la telefon. Nu se supără când nu mai ai bani de bacșiș și te primește în mașină fără să întrebe unde mergi sau fără să-ţi dicteze preţul de pornire.

Filmul “Taximetriști” are premiera pe 20 ianuarie 2023, iar regizorul peliculei este Bogdan The-odor Olteanu, cu scenariul scris de Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae, director de imagine: Marius Mihai Apopei, scenografie si costume: Alexandra Panaite, montaj: Tudor D. Popescu, producția: Bold Film Studio alături de Tangaj Production și Avanpost Media, distribuitor: Forum Film România

Distribuția completă: Alexandru Ion, Rolando Matsan-gos, Maria Popistașu, Victoria Răileanu, Mon-ica Bârlădeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu, Mădălina Stoica, Ana Maria Guran, Nicoleta Hâncu, Carol Ionescu, Alex Mircioi, Ramona Niculae, Ștefania Cîrcu, Emma Mateciuc, Adrian Ban, Adi Bulboacă, Adrian Nico-lae, Spike

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image png
image png
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
image png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net