Netflix, reacție genială după premiera "Don’t Look Up”. Povestea filmului despre care vorbesc toți

Mai e cineva care nu a văzut "Don’t Look Up”? După vâlva creată pe rețelele sociale, se pare că nu. Lansat oficial de Netflix în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, "Don’t Look Up” a reușit să împartă lumea în două, să lanseze controverse și dezbateri. Tocmai de aceea, Netflix a avut o ieșire  genială pe pagina de Facebook.

Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence Foto: outnow.ch
Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence Foto: outnow.ch

Netflix, mesaj simpatic în social media

"Să anunți apocalipsa e greu. Să joci rolul cuiva care anunță apocalipsa pare și mai greu", scrie Netflix despre scenariul peliculei cu care atacă Oscarurile de anul viitor. "Don’t Look Up” a intrat în casele abonaților Netflix pe 24 decembrie, așa că pasionații au avut ce diseca la masa de Crăciun. Tocmai de aceea, ținând cont de feedback și de audiențe, responsabilii cu social media de la Netflix au ieșit în Facebook cu un mesaj simpatic. "Ne cerem scuze pentru discuțiile iscate la mesele de Crăciun referitoare la Don’t Look Up". Răspunsul corect la întrebarea Dacă Don’t Look Up e un film bun sa prost este DA", a scris Netflix pe Facebook, iar recțiile nu au întârziat să apară. 

image

Povestea peliculei "DON’T LOOK UP” SAU INDIFERENŢA LUMII FAŢĂ DE ŞTIINŢĂ

Kate Dibiasky, interpretată de Jennifer Lawrence, este absolventă a facultăţii de Astronomie şi, împreună cu profesorul ei, dr. Randall Mindy, jucat de DiCaprio, face o descoperire uluitoare: o cometă care orbitează în Sistemul Solar. Prima problemă este că traiectoria ei indică o coliziune directă cu Pământul. A doua este că nimănui nu pare să-i pese.

Aparent, vestea unei comete de dimensiunea Everestului care ar putea distruge Pământul este una greu de digerat. Cu ajutorul doctorului Oglethorpe, Kate şi Randall pornesc într-un turneu mediatic, care îi poartă din cabinetul indiferentei preşedinte Orlean şi al fiului ei angajat în funcţia de şef de personal, Jason, până în studiourile „The Daily Rip”, un matinal plin de viaţă, găzduit de Brie şi Jack.

La doar şase luni distanţă de impactul cometei cu Pământul, gestionarea unui flux de ştiri de 24 de ore şi atragerea atenţiei publicului obsedat de reţelele de socializare înainte de a fi prea târziu se dovedeşte a fi o sarcină surprinzător de comică.

Filmul, care păstrează nişte momente cheie şi după genericul de final, prezintă eforturile celor trei oameni de ştiinţă în a convinge planeta de existenţa cometei care o va distruge. Se confruntă cu teorii ale conspiraţiei, cu interese economico-politice şi indiferenţă.

Leonardo DiCaprio: "a fost cinstit legat de cât de distraşi suntem în prezent de la adevăr"

Leonardo DiCaprio, implicat de mai mulţi ani în acţiuni se combatere a efectelor schimbării climei, a vorbit la o conferinţă de presă despre percepţia oamenilor faţă de ştiinţă şi de cercetători.

Adam a creat filmul ăsta, care era iniţial legat de criza climatică, dar a ales să prezinte o urgenţă prin cometa care urmează să lovească Pământul în câteva luni şi cum oamenii de ştiinţă sunt politizaţi, iar eu sunt recunoscător că am jucat un personaj care este bazat pe mulţi oameni pe care i-am cunoscut din comunitatea ştiinţifică, în special cercetători climatologi care încearcă să comunice urgenţa acestei probleme şi simt că sunt subiectul ultimei pagini de ziar”.

Leonardo DiCaprio a continuat și a vorbit despre atitudinea refractară a omului în ceea ce privește știința și descoperirile ei: „Îmi place cum a portretizat aceste două personaje diferite - unul care este vocal, al lui Jen, genul Greta Thunberg, şi al meu, care încearcă să joace în sistem. Dar mi-a plăcut şi că a fost cinstit legat de cât de distraşi suntem în prezent de la adevăr”.

Actorul a făcut paralela cu pandemia de Covid-19 şi a mărturisit că de mulţi ani căuta să joace într-un film care vorbeşte despre urgenţa climatică.

Am căutat zeci de ani un film care să aibă de-a face cu schimbările climatice, iar acest subiect este din categoria «ce diferenţă putem face noi? cum putem contribui la cauza asta». Adam a spart codul cu această poveste. Sunt atât de multe comparaţii pe care le putem face între criza climatică şi această poveste, iar, per ansamblu, cred că este cea mai importantă problemă despre care toţi putem vorbi în mod constant. E nevoie de astfel de artişti să schimbe firul poveştii, să creeze discuţii”.

Jennifer Lawrence, partenera de film a lui DiCaprio, a adăugat: „Este frustrant să priveşti oamenii care îşi dedică viaţa să afle adevărul cum sunt îndepărtaţi pentru că lumii nu îi place ce are adevărul de spus”.

„Don’t Look Up” a avut premiera mondială pe 5 decembrie

Premiera globală a filmului „Don’t Look Up” a avut loc pe 5 decembrie, la New York, eveniment la care au participat şi actori ce fac parte din distribuţie, precum Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jonah Hill, Tyler Perry, Scott Mescudi, Ron Perlman, Tomer Sisley, Himesh Patel şi Paul Guilfoyle şi scenaristul, regizorul şi producătorul Adam McKay. Netflix a lansat-o oficial pe 24 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
Gabriela lucutar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net