Netflix ╚Ťinte╚Öte Oscarurile cu ÔÇ×DonÔÇÖt Look UpÔÇŁ

22 decembrie 2021

DonÔÇÖt Look Up / Nu privi ├«n sus, care va ap─ârea pe Netflix la 24 decembrie, se vrea a fi o comedie, de╚Öi mesajul transmis este unul c├ót se poate de ├«ngrijor─âtor: oamenii s-au s─âturat de ve╚Öti proaste, de informa╚Ťii bomb─â, de ╚Ötiri alarmiste ├«n care pur ╚Öi simplu refuz─â s─â mai cread─â. Asta, ├«n contextul ├«n care amenin╚Ťarea este c├ót se poate de real─â. Filmul ar putea aduna peste 10 nominaliz─âri la Oscar, spun criticii. 

image

DonÔÇÖt Look Up este o parabol─â ce face trimitere c─âtre schimb─ârile de clim─â ╚Öi are ├«n centru doi astronomi, roluri interpretate de Jennifer Lawrence ╚Öi Leonardo DiCaprio. Ace╚Ötia trebuie s─â conving─â lumea s─â acorde aten╚Ťie mai mare unei comete care are 100% ╚Öanse s─â distrug─â planeta dac─â nu se ia nici o m─âsur─â. ├Äns─â, teribilele avertiz─âri ale celor doi speciali╚Ötii sunt total ignorate de un public indiferent, dar ╚Öi de clasa politic─â ├«n fruntea c─âreia se afl─â Jamey Orlean (Meryl Streep) ╚Öi consilierul ei preziden╚Ťial, Jason (Jonah Hill).

Filmul marca Netflix ar putea fi nominalizat la Oscar la cel pu╚Ťin 10 categorii 

Dup─â premiera mondial─â din noiembrie, criticii ╚Öi-au lansat primele reac╚Ťii pe Twitter. Cu to╚Ťii sunt de p─ârere c─â filmul este ├«n acela╚Öi timp foarte dezolant, dar ╚Öi foarte amuzant. Mai mult dec├ót at├ót, se pare c─â pelicula  ar putea ob╚Ťine multe nominaliz─âri la premiile Oscar. O voce de la Variety a spus chiar c─â n-ar fi excluse peste 10, la diferite categorii. 

Din distribu╚Ťie fac parte actori celebri precum Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep ╚Öi Cate Blanchett, ultimele dou─â juc├ónd roluri secundare. 

DonÔÇÖt Look Up este o comedie care arat─â cu degetul ╚Öi pune la zid climatul politic, economic ╚Öi socio-cultural ├«n care se afl─â lumea ├«n 2021. 

Pentru a naviga ├«n lumile necunoscute ale spa╚Ťiului ╚Öi ╚Ötiin╚Ťei, produc─âtorull Adam McKay a cerut ajutorul doctorului Amy Mainzer, profesor de ╚Ötiin╚Ťe planetare la Universitatea din Arizona ╚Öi om de ╚Ötiin╚Ť─â principal al misiunii NASA NEOWISE. Acesta a declarat c─â filmul oglinde╚Öte reac╚Ťia pe care o are majoritatea oamenilor atunci c├ónd speciali╚Ötii au ve╚Öti proaste de oferit. Filmul este o parodie, evident, dar ╚Öi o satir─â a refuzului nostru de a asculta acele ve╚Öti proaste, chiar ╚Öi atunci c├ónd avem nevoie de ele.ÔÇŁ

Meryl Streep, care o interpreteaz─â pe pre╚Öedinta Orlean, este, de fapt, o caricatur─â fin─â a politicienilor de ast─âzi, care prefer─â s─â colec╚Ťioneze admiratori, nu s─â ╚Öi treac─â la fapte. Dup─â ce a auzit avertismentele doctorului Mindy, ea sf─âtuie╚Öte guvernul s─â ÔÇ×stea deocamdat─â lini╚Ötit ╚Öi s─â evalueze situa╚ŤiaÔÇŁ. 

ÔÇ×Aceast─â reac╚Ťie de refuz a oamenilor este valabil─â nu numai ├«n cazul de fa╚Ť─â, al amenin╚Ť─ârii unei comete, ci apare ├«n tot felul de alte contexteÔÇŁ, mai spune dr. Mainzer. ÔÇ×Nu doar ├«n cazul asteroizilor ╚Öi cometelor, ci ╚Öi pandemie, clim─â, vreme sever─â ╚Öi a╚Öa mai departeÔÇŁ.

ÔÇ×╚śtiin╚Ťa ne spune c─â, dac─â reac╚Ťion─âm, putem reduce semnificativ efectul a ceea ce se ├«nt├ómpl─â. Dac─â suntem proactivi ├«n ceea ce prive╚Öte r─âspunsul pe care ├«l oferim ve╚Ötilor proaste -  folosind abord─âri bazate pe ╚Ötiin╚Ť─â,  putem evita unele dintre cele grave situa╚Ťii ├«n care s-ar putea reg─âsi omenirea.

florin calinescu png
BeFunky collage (16) jpg
anamaria prodan png
laurentiu reghecampf corina caciuc png
Cub Lauren╚Ťiu Reghecampf jpeg
BeFunky collage (17) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
aplicatii de programare jpg
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg
cracked screen phone 6137675 1920 jpg
X 5IWe83ul1Ur30GxxdlGA jpg
printesa charlene (6) jpg