Netflix țintește Oscarurile cu „Don’t Look Up”

Don’t Look Up / Nu privi în sus, care va apărea pe Netflix la 24 decembrie, se vrea a fi o comedie, deși mesajul transmis este unul cât se poate de îngrijorător: oamenii s-au săturat de vești proaste, de informații bombă, de știri alarmiste în care pur și simplu refuză să mai creadă. Asta, în contextul în care amenințarea este cât se poate de reală. Filmul ar putea aduna peste 10 nominalizări la Oscar, spun criticii. 

image

Don’t Look Up este o parabolă ce face trimitere către schimbările de climă și are în centru doi astronomi, roluri interpretate de Jennifer Lawrence și Leonardo DiCaprio. Aceștia trebuie să convingă lumea să acorde atenție mai mare unei comete care are 100% șanse să distrugă planeta dacă nu se ia nici o măsură. Însă, teribilele avertizări ale celor doi specialiștii sunt total ignorate de un public indiferent, dar și de clasa politică în fruntea căreia se află Jamey Orlean (Meryl Streep) și consilierul ei prezidențial, Jason (Jonah Hill).

Filmul marca Netflix ar putea fi nominalizat la Oscar la cel puțin 10 categorii 

După premiera mondială din noiembrie, criticii și-au lansat primele reacții pe Twitter. Cu toții sunt de părere că filmul este în același timp foarte dezolant, dar și foarte amuzant. Mai mult decât atât, se pare că pelicula  ar putea obține multe nominalizări la premiile Oscar. O voce de la Variety a spus chiar că n-ar fi excluse peste 10, la diferite categorii. 

Din distribuție fac parte actori celebri precum Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep și Cate Blanchett, ultimele două jucând roluri secundare. 

Don’t Look Up este o comedie care arată cu degetul și pune la zid climatul politic, economic și socio-cultural în care se află lumea în 2021. 

Pentru a naviga în lumile necunoscute ale spațiului și științei, producătorull Adam McKay a cerut ajutorul doctorului Amy Mainzer, profesor de științe planetare la Universitatea din Arizona și om de știință principal al misiunii NASA NEOWISE. Acesta a declarat că filmul oglindește reacția pe care o are majoritatea oamenilor atunci când specialiștii au vești proaste de oferit. Filmul este o parodie, evident, dar și o satiră a refuzului nostru de a asculta acele vești proaste, chiar și atunci când avem nevoie de ele.”

Meryl Streep, care o interpretează pe președinta Orlean, este, de fapt, o caricatură fină a politicienilor de astăzi, care preferă să colecționeze admiratori, nu să și treacă la fapte. După ce a auzit avertismentele doctorului Mindy, ea sfătuiește guvernul să „stea deocamdată liniștit și să evalueze situația”. 

„Această reacție de refuz a oamenilor este valabilă nu numai în cazul de față, al amenințării unei comete, ci apare în tot felul de alte contexte”, mai spune dr. Mainzer. „Nu doar în cazul asteroizilor și cometelor, ci și pandemie, climă, vreme severă și așa mai departe”.

„Știința ne spune că, dacă reacționăm, putem reduce semnificativ efectul a ceea ce se întâmplă. Dacă suntem proactivi în ceea ce privește răspunsul pe care îl oferim veștilor proaste -  folosind abordări bazate pe știință,  putem evita unele dintre cele grave situații în care s-ar putea regăsi omenirea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net