Niculina Stoican, scandal monstru cu Constantin Enceanu. Îl dă afară și-l lasă fără pensie? „Îl promovezi doar că te-a dat în judecată?!”

Niculina Stoican (52 de ani) a dat cărțile pe față în scandalul mocnit dintre ea și cunoscutul artist Constantin Enceanu (59 de ani).  Acesta a dat în judecată „Ansamblul folcloric Maria Tănase” din Craiova, condus de colega Niculina Stoican, invocând faptul că nu a fost promovat de aproape două decenii. Cântareața condamnă gestul artistului, care își riscă astfel poziția și pensia. 

Scandalul a fost declanșat, în toamna acestu an, de către Constatin Enceanu care a decis să dea în judecată „ Ansamblul Maria Tănase” din Craiova, unde este angajat de peste 18 ani de zile. 

Artistul a reclamat în instanță faptul că nu îi i-au fost recunoscute meritele și implicit, nu a mai fost promovat în toți acești ani. 

Enceanu a intentat un proces la Tribunalul Dolj, care se ocupă de litigiile de muncă, unde a solicitat plata diferențelor salariale pentru perioada 2018-2020, pe care ar fi trebuit să le primească dacă ar fi fost promovat conform meritelor sale la gradul profesional IA.

Niculina Stoican: „Promovările nu se pot face cum vreau eu”

Invitată în emisiunea Cristinei Șișcanu, Niculina Stoican, care conduce această instituție de cultură, a ținut să lămurească situația creată în cazul lui Constantin Enceanu.

Artista l-a avertizat pe Enceanu că decizia de a acționa în instanță instituția ar putea să-l coste pe artist mai mult decât s-ar fi așteptat, acesta riscând chiar să fie dat afară, fost care l-ar afecta serios ulterior la pensie. 

„Nu m-a dat pe mine în judecată, a dat instituția. Ce să zic, în momentul în care treci din partea asta în partea cealaltă... 

E adevărat că eu vin dintre ei și sunt manager de șapte ani. Diferența este că lucrurile, atunci când ai responsabilitate legală, nu mai sunt așa de ușoare.

Adică nu poți să faci ceva doar că există presiune că te-a dat <<X>> în judecată, nu neapărat el. Oricine altcineva. Tu trebuie să faci lucrurile astea din punct de vedere al legii, să respecți legea. 

Eu sunt ordonator terțiar de credit, reprezint instituția <<Ansamblul Maria Tănase>>, ordonator principal de credit este primăria, prin Consiliul Local. 

În momentul în care tu faci bugetul pentru instituție, tu în bugetul acela bugetezi salarizarea și promovările.

Dacă salarizarea prin bugetare o trimiți la Consiliul Local și Consiliul Local zice... Eu îți dau un exemplu. Îmi trebuie un milion de lei ca să am salariile bugetate și promovările. 

Tu trimiți această sumă la primărie, Consiliul Local zice: <<Îți dau 800 de mii, da?>>. În momentul în care tu nu ai acoperită salarizarea pe întreg anul de activitate, tu nu ai voie să faci nimic altceva, decât ce iți permite legislația. 

Promovările se fac în funcție de ce îți bugetează ordonatorul principal de credite. Nu se pot face că vreau eu. 

Eu ca manager nu fac nici evaluare, nici promovare. Promovări s-au făcut, așa cum trebuiau să se facă. 

Pe secția muzicală, acolo unde este el (n. r. Constantin Enceanu), nu a trecut nimeni, pentru că nu doar el trebuia să promoveze, trebuia să promoveze toată secția. Adică toți colegii lui

Nu poți promova doar pe <<X>>, pentru că legea este făcută pentru noi toți într-o instituție. Legea nu-ți măsoară notorietatea niciodată, nici agenda pusă pe masă și nici poziția pe care tu o revendici că așa vrei. 

Pentru că nu ai voie, nu se poate, acolo suntem egali”, a explicat artista, in emisiunea de la Metropola Tv.

Niculina Stoican: „El a dat în judecată și deja se făceau promovările”

Niculina Stoican, manager de peste 7 ani al „Ansamblului Maria Tănase” din Craiova, susține că nu ea este vinovată de faptul că Enceanu nu a fost promovat. 

Până la urmă a fost alegerea lui, nu este nicio supărare că el a dat în judecată, cred că mai dureroasă este exprimarea. <<Lucrurile nu se spală în presă>>, dar eu mă duc în presă și le spăl. 

Niciunul dintre colegii lui nu a fost promovat, au fost promovați cu toții atunci când a existat bugetare, adică anul acesta. El a dat în judecată și deja să făceau promovările, adică... ce să zic. 

Este în continuare colegul meu. Cum să spun, în poziția mea de manager două lucruri nu vreau să le fac: să încalc vreodată legea și să târăsc instituția în discuții care nu sunt onorante pentru ea. Și nici pentru mine, în calitatea mea de manager. 

Deci una sunt eu, colega lui pe scenă, și alta este poziția mea de manager, care cumva trebuie să apere instituția. Eu sunt pusă cumva la mijloc. Instituția de când sunt eu manager este pe un val ascendent extraordinar și sunt foarte mândră de lucrul acesta. Până la urmă, fiecare dintre noi facem ceea ce considerăm de cuviință.

Eu aștept hotărârea instanței, vom vedea ce va hotărî, sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct, dar consider că instituția trebuie să aibă un punct de vedere oficial la momentul la care lucrurile se vor discerne și vor tranșate de o instanță”, a adăugat artista. 

Constantin Enceanu își riscă și pensia ?! „A lipsit de la spectacole nejustificat”

Niculina Stoican l-a avertizat printre vorbe pe Enceanu că ar putea fi taxat destul de dur pentru gestul de a da în judecată instituția, care îi va asigura pensia la bătrânețe.

„Mie nu-mi place povestea asta cu datul afară. El nu este colaborator, este angajat, are contract de muncă și nu cred că vreodată s-a pus problema în vreun fel ca el să lipsească, deși a lipsit de la spectacole nejustificat. 

Dar știi cum e, trebuie să existe și înțelegere, dacă din partea instituției există înțelegere și tu știi lucrurile astea, din partea ta de ce să existe neînțelegere și atitudine agresivă față de instituție? 

Este o instituție care te va scoate la pensie și vei avea o pensie minunată datorită instituției, datorită felului în care te-ai implicat, respectului care ți s-a dat. 

Și atitudinea ta trebuie să fie aceeași pentru instituție, nu să te apuci să faci tot felul de reclamații, și nu numai în timpul ăsta, și cu antecedente, ca să zic așa", a spus Niculina Stoican, în cadrul emisiunii Cristinei Șișcanu, „După faptă și răsplată”. 

Constantin Enceanu: „Rufele nu trebuie spălate în presă"

Invitat, recent, în emisiunea „40 de întrebări" cu Denise Rifai, Constantin Enceanu și-a spus și el părerea în scandalul cu șefa lui, Niculina Stoican. 

Artistul a precizat că nu își dorea bani în plus, ci doar să-i fie recunoscute meritele din partea șefilor anasamblului folcloric, unde activează de peste 18 ani. Acuzat de Niculina Stoican că ar fi lipsit nemotivat la un spectacol al ansamblului, artistul a lămurit situația. 

„Aș fi vrut să mă întrebe presa de ce nu am ajuns la spectacolul acela, dar nu m-au întrebat. Nu m-a întrebat nimeni. La ora aceea eu eram pe patul de spital, cu perfuziile în mână. 

Am anunțat impresara noastră că nu pot ajunge la spectacol pentru că nu mă simt bine.

Am avut o cădere de calciu, am avut foarte mult de muncă, cu o noapte înainte venisem de la un eveniment, ajunsesem pe la ora 02.00 acasă, Alex și Cătălina erau la noi la Filiași, soția mi-a zis că Alex are temperatură, a trebuit să mă duc la Craiova să iau pastile pentru că la noi la Filiași nu există farmacie non-stop.

Am ajuns la patru acasă, cel mic s-a trezit, a zis că vrea la Craiova la părinți, a trebuit să sun părinții să vină(...) Mi s-a dus noaptea agitat, am dormit puțin și când m-am trezit nu mă simțeam bine. Am dormit puțin și am decis să merg la spital să-mi fac vitamine să mă întăresc un pic. 

Nu-i fac în ciudă, nu îmi place să mă iau cu colegii, dar poate că alții văd lucrurile altfel. Lucrurile acestea nu se spală în presă. Se spală în familie acolo, eu așa am învățat", a precizat Constantin Enceanu, la Kanal D.

În toamna acestui an, Constantin Enceanu a dat în judecată „ Ansamblul Folcloric Maria Tănase” din Craiova, al cărui manager este Niculina Stoican. Interpretul de muzică populară își dorește să-i fie recunoscute meritele și să fie promovat. 

image
image
image
image
image
image
survivor romania all stars 2024 1 jpg
banner love island png
banner Daniel Ghiță Cătălin Moroșanu png
netflix pixabay jpg
banner andreea antonescu png
murphy bafta1 jpeg
Andreea Ibacka și Cabral se susțin în momentele grele
florin ristei si naomi hedman
image
actualitate.net
image
actualitate.net