Constantin Enceanu a cântat pentru prima dată la Chișinău o piesă în memoria lui Petrică Mâțu Stoian! „Fii alături de mine!"

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Constantin Enceanu (59 de ani) a avut parte săptămâna trecută de mari emoții pe scena unui spectacol pe care l-a susținut la Chișinău. Îndrăgitul interpret de muzică populară a cântat o melodie în memoria bunului său prieten și coleg Petrică Mâțu Stoian, care s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, pe data de 6 noiembrie 2021, la Spitalul de Urgență Reșița.

A fost pentru prima dată când Enceanu a cântat piesa "Doamne-n viață-s mulțumit" a lui Mâțu Stoian și a avut nenumărate emoții. Constantin Enceanu ne-a povestit pentru Click! cum și-a rugat prietenul din ceruri să îi fie alături și să-l ajute să iasă totul bine.

Tocmai ce v-ați întors de la Chișinău acolo unde ați avut parte de mari emoții și i-ați dedicat o piesă bunului dumneavoastră prieten și coleg, Petrică Mâțu Stoian! Cum a fost?

Am admirat ideea Maestrului Ion Dascălu, de la Mugurelu din Chișinău, de a aduce un omagiu celor care au  plecat din lumea asta cu dor într-o lume fără dor. Bineînțeles, cum știți, a plecat de foarte puțină vreme și bunul meu prieten Petrică Mâțu Stoian. Aducându-i un omagiu și lui Petrică s-au gândit pe cine să cheme și cel mai apropiat prieten al lui sunt eu. Le-am onorat invitația și  am fost acolo. Condiția a fost să cânt o melodie din  repertoriul lui Petre. Petre are foarte multe melodii. Gândindu-mă că  este un spectacol în memeria celor care  au plecat din lumea asta cu dor nu puteam să-i cânt o melodie veselă și  m-am gândit la melodia "Doamne-n viață-s mulțumit" pentru că  lui îi plăcea foarte-foarte mult și de câte ori aveam ocazia să ne întâlnim la o petrecere, el mi-o dedica mie  cu toată prietenia.

Și a fost pentru prima dată când ați cântat această piesă?

Așa e, a fost cel mai  emoționant! Am cântat pentru prima dată

această piesă pentru că de atâtea ori la evenimente oamenii mă rugau să le cânt melodia asta  din repertoriul lui și evitam pentru că la un moment dat îmi dădeau lacrimile și nu puteam să o cânt până la final și am evitat. Acum nu am avut încotro. Maestrul Dascălu m-a rugat să cânt piesa asta pentru că și lui îi place.

A fost emoționant!

Emoționant! Vreau să spun  că e groaznic să cânți o melodie în primă audiție în fața a 4000 de oameni și faptul că nu ai cântat-o niciodată, riști să îți fugă mintea și să uiți versurile și emoțiile…Mi-a fost teamă de acest lucru. Înainte de a intra în scenă am ridicat ochii la cer și am zis: "Petre,  ai grijă să nu cumva să mă fac de râs. Fii alături de mine!". Și a fost foarte bine! Emoționant! Lumea a reacționat, mi s-a făcut pielea de găină. Le-am și povestit faptul că e pentru prima dată când cânt piesa asta și cu orchestra  și atunci le-am spus că eu am făcut o melodie pentru Petre și să-mi dea voie să cânt o strofă. Am cântat A cappella prima  strofă de la “Luai drumul spre Isverna". Te rog să mă crezi, a fost o liniște de înmormântare în sală,  nimic nu s-a auzit. După ce am terminat, a fost un ropot de aplauze în sală, furtunoase, 3-4 minute încontinuu.

Vi se întâmplă să îl simțiți pe domnul Mâțu alături de dumneavoastră pe scenă?

L-am visat o singură dată, la vreo 3 săptămâni de când a murit și de atunci nu l-am mai visat dar când trec prin locurile  unde am fost împreună și avem  amintiri foarte frumoase, să știi că mă cutremură, așa, și mă gândesc la el cât de dură e soarta cu unii dintre noi. Petrică avea atât de multe de spus! Petrică a fost răpit din brațele noastre de ghearele morții și e păcat pentru că  totuși, fără doar și poate, Petre rămâne unul dintre cei mai valoroși artiști din Oltenia și nu numai din Oltenia, din țară, ai momentului.

Cum vă merge afacerea, restaurantul Zanzibar?

Doamne ajută! Merge bine! Nici să ne pricopsim dar nici să murim, vorba aia. Se ține bine! În ultima perioadă, crede-mă că nici nu am trecut să mănânc ceva pe acolo pentru că nici nu am avut timp. De vreo 2 săptămâni de zile sunt numai pe drumuri. Am un program extrem de încărcat, la un moment dat simt că nu mai pot nici eu, că nu merg spre întinerire, merg spre  după-amiaza vieții.

Cu piciorul operat cum sunteți?

Nu am treabă! În continuare domnul doctor Stoica de la Foișorul de Foc spune să am grijă, că nu o să mai pot să mă urc pe scaun sau să urc scările, dar sunt foarte bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu că  operația a reușit dar așa cum spunea și domnul doctor mai depinde și de materialul clientului ori eu zic că am un material bun.

Pregătiți un concert aniversar!

Ai aflat de el! Pe 6 aprilie 2024 la Sala Palatului, 60  de ani de viață, 35 de ani de activitate, cu veselie și cu invitați, am vreo 7 invitați și câteva surprize. Alături de mine va fi și Maestrul Nicolae Botgros cu orchestra Lăutarii de la Chișinău și vom dezvălui celelalte nume din concert la momentul potrivit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter