Secretele sarmalelor, dezvăluite de Mircea Dinescu. Primul episod în noul sezon „Politică și Delicatețuri”

Prima TV ne răsfață cu un nou sezon al emisiunii Poezie și delicatețuri. Începând de duminica, 12 martie, noi rețete savuroase, ingrediente inedite și vinuri de poezie ne vor bucura gusturile în cadrul emisiunii mai sus amintite.

Sarmale delicioase
Sarmale delicioase

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir gătește „cea mai scumpă mâncare din România”

Sezonul debutează cu o ediție unică, în care maestrul Dinescu ne va găti „cea mai scumpă mâncare din România” pe notele acordeonului profesorului Nelu Greblă. Rețeta va fi asezonată cu un condiment unic: Cosmin Dragomir, „cercetătorul de rețete”, tânărul neobosit care a strâns povești nemaiauzite despre gastronomia de la noi din țară. Cosmin Dragomir este un jurnalist culinar, specializat în studiul istoriei și antropologiei culinare românești. „Acest tânăr curajos – e curajos că vine la mine la emisiune și o să îi dau niște lecții - a scos o carte extraordinar de interesantă: «Curatorul de Zacuscă și alte povestiri culinare românești». E un personaj ciudat, pentru că s-a apucat să meargă prin sate, coclauri și diferite țări, să vadă originile mâncărurilor noastre românești, tradiționale”, mărturisește Mircea Dinescu referindu-se la Cosmin Dragomir.

„Cărți despre bucate nu am prea avut”

Modest, tânărul jurnalist explică: „Nu sunt pionier, sunt unul dintre cei care a căutat prin sate, biblioteci, memorii, bibliografii indirecte. Cărți despre bucate nu am prea avut. Am avut câteva cărți de bucate, vechi, foarte importante”.

Jurnalistul Cosmin Dragomir, alături de Mircea Dinescu
Jurnalistul Cosmin Dragomir, alături de Mircea Dinescu

Invitatul maestrului Dinică, Cosmin Dragomir, a tradus o carte rară, de o excepțională valoare pentru arta culinară clujeană. Autorul spune despre ea că este «O carte de la 1695, atribuită tipografului, din păcate. E scrisă în maghiară. Am reușit să strâng bani și să o traduc în 2019 pentru prima dată în limba română. Avem acolo și cea mai veche rețeta de Varză à la Cluj».

Această primă ediție a emisiunii Poezie și delicatețuri, din noul sezon, vine cu dialoguri spumoase, presărate cu informații apetisante și tehnici de gătit necunoscute prezentate de maestrul Dinescu, care se întrece pe sine însuși.

Și dacă nu vi s-a deschis încă apetitul, gazda emisiunii va găsi o rețetă aleasă, în prima carte de bucate scrisă de o femeie, iar pentru gurmanzi va dezvălui secretele și legăturile dintre multe feluri de sarmale, fie ele românești, turcești, ungurești sau bulgărești.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
Gabriela lucutar instagram jpg
cristi serb chefi la cutite 4 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net