Secretul Mânuţei! Cum a filmat magicianul pentru rolul devenit celebru la Hollywood

Ultima actualizare:

Zilele acestea a devenit viral serialul semnat de Tim Burton, "Wednesday", filmat în România în care apar o mulțime de români, actori cu experiență sau mulți tineri aflați la început de drum. Click! îți spune cine sunt românii care au roluri mai mult sau mai puțin importante în povestea familiei Addams. Cel mai inedit este rolul interpretat de magicianul Victor Dorobanțu!

Victor Dorobanțu, la  premiera serialului, chiar  în spatele actriței Catherine Zeta Jones
Victor Dorobanțu, la premiera serialului, chiar în spatele actriței Catherine Zeta Jones

"Wednesday" e un serial regizat de Tim Burton, filmat în cea mai mare parte în România, iar dintre locațiile de filmare sau împrejurimile folosite ca fundal în producție puteți recunoaște Universitatea Politehnică, Grădina Botanică București, Palatul Cantacuzino Bușteni, Gara Sinaia, Casă Armatei București, Casa Monteoru, Bazinul Dinamo București, grădina Palatului Stirbey Buftea.

Citește și: Aici a fost tratată ca o regină Catherine Zeta-Jones! Ce pretenții a avut actrița cât a fost cazată la Predeal

Un serial polițist cu elemente supranaturale prezintă anii petrecuți de Wednesday Addams la Academia Nevermore, unde tânăra Wednesday încearcă să învețe să-și folosească abilitățile paranormale. 

Vezi și: Morticia din „Familia Addams“, de nerecunoscut în prezent! Iată cum arată actriţa Anjelica Huston

Mănuța apare  în toate cele  8 episoade ale  serialului
Mănuța apare în toate cele 8 episoade ale serialului

Secretul Mânuței din serialul Wednesday!

Cel mai deosebit rol îl are magicianul Victor Dorobanțu, actorul care îl interpretează pe „The Thing” - „Mânuța”. Victor este poate singurul care a fost prezent mereu la filmările din țară. El este magician și provine din Ploiești.

Acesta a acceptat cu mare bucurie rolul celei mai cunoscute mâini din lume. Deși a stat ascuns tot serialul, el a fost mereu prezent lângă Jenna Ortega, faimoasa actriță care a jucat rolul lui Wednesday.

Pe toată durata filmărilor, chipul lui Victor Dorobanțu nu s-a văzut deloc, corpul acestuia fiind în permanență acoperit cu un costum special ce-l făcea, la montaj, „invizibil”. Tim Burton a fost extrem de încântat de abilitățile actoricești ale românului și a găsit rapid rolul perfect pentru el.

George Burcea l-a  interpretat pe șoferul Lurch
George Burcea l-a interpretat pe șoferul Lurch

Într-un interviu acordat pentru urban.ro, celebrul regizor american a vorbit despre Victor Dorobanțu și a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia:

 „Victor a fost distribuit ca actor, nu e doar o mână pentru mine. El e personaj complet. Are o structură și o expresivitate și o emoție a mâinii, o tipologie pe care o simți când o vezi chiar dacă nu o descrii în detaliu în cuvinte. E foarte expresiv, are o foarte bună mobilitate și coordonare a mâinii și a înțeles foarte bine ce înseamnă să faci actorie prin mâna ta”, a declarat Tim Burton.

Deși nu pare greu deloc, rolul pe care l-a avut Victor Dorobanțu a fost unul extrem de dificil și care i-a pus multe piedici. Îmbrăcat în costumul special, românul a trebuit să se adapteze și să stea ascuns după ziduri, pe sub mese, după mobilă și în multe alte locuri extrem de inaccesibile și chinuitoare.

A meritat tot efortul, căci mulți dintre telespectatori au crezut, în primă instanță, că Thing este o mână făcută pe calculator, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Atât de bine a jucat românul nostru! 

George și Viviana,  la Hollywood
George și Viviana, la Hollywood

Burcea face haz de necaz că apare doar în trei scene 

George Burcea l-a interpretat pe Lurch, șoferul familiei, dar, din păcate, apare doar în trei scene scurte ale serialului. Cu ochii în lacrimi și cu umorul său aparte, Burcea a ironizat situația printr-un clip video pe cât de haios, pe atât de realist!

Lurch apare în primul episod, atunci când Morticia, Gomez și Pugsley o conduc pe Wednesday la internatul Nevermore (castelul Cantacuzino din Bușteni), mai apare într-un cadru în care Morticia îi cere să-i dea un glob de cristal și în ultimul episod, în timp ce o conduce pe Wednesday acasă, de la internatul Nevermore.

Mai există câteva cadre „fugitive” cu Lurch în orășel, atunci când părinții lui Wednesday vin să petreacă două zile cu aceasta, în weekendul părinților.

Antonio Satiru  iese în evidență  datorită înălțimii sale
Antonio Satiru iese în evidență datorită înălțimii sale

Cu umoru-i caracteristic, George Burcea s-a filmat costumat în Lurch, în timp ce este închis într-o celulă, și a transmis un mesaj extrem de important: „Așa te simți atunci când Tim Burton îți acordă numai o mică parte în show”, a scris Burcea, în dreptul videoclipului postat pe TikTok.

Dar, chiar și așa, Burcea a fost unul dintre puținii norocoși care au filmat cu Catherine Zeta-Jones, Jenna Ortega sau cu Luis Guzmán, cu care s-a împrietenit și a rămas în relații foarte bune. El a fost prezent chiar la Hollywood la premiera serialului, unde a făcut furori pe covorul roșu împreună cu iubita lui Viviana Sposub.  

Cezar Grumazescu  este antrenorul  vampirilor, iar unul  dintre aceștia e interpretat  de Răzvan Căl
Cezar Grumazescu este antrenorul vampirilor, iar unul dintre aceștia e interpretat de Răzvan Căl

Un alt magician, în rolul „Nebunului” 

Un alt actor care nu a trecut neobservat a fost Cezar Grumazescu care l-a interpretat pe antrenorul Vlad în patru dintre episoadele serialului. Apoi, a mai apărut un magician: Antonio Satiru, care este și cel mai înalt bărbat din țară, are 2.20 m și 28 de ani.

„M-a sunat într-o zi agenția de casting și mi-a spus de acest serial. căutau pe cineva pentru rolul mânuței din Familia Addams. Voiau un magician, deoarece dexteritatea noastră la mâini ne permite multe mișcări pentru un asemenea rol. După ce m-am întâlnit față în față cu Tim Burton, am aflat că nu am luat rolul...

Totuşi, i-a plăcut lui Tim Burton ceva anume la mine, pentru că a insistat foarte mult să fiu luat în serial și a creat un rol nou pentru mine - Nebunul. Nu e cine știe ce rol, dar e clar că voia să mă țină datorită înălțimii. În poveste, fiica familiei este trimisă la o școală specială, pentru că face multe tâmpenii. Și eu sunt acolo profesorul vampirilor”, a povestit magicianul Antonio, în exclusivitate pentru Click! 

Fiul Iulianei Marciuc face figurație 

Cine s-a uitat la serial sigur l-a zărit și pe simpaticul Andrei Duban, care face figurație în rolul unul client dintr-o cafenea. Tot figurant au fost și fiul Iulianei Marciuc și al lui Adrian Enache, David, 17 ani.

„El a fost în figurație. Este unul dintre elevii școlii. Filmările s-au făcut lângă București. El a participat două săptămâni la rând. S-a sculat la ora 4 în fiecare dimineață ca să ajungă la filmări.

Ziua de filmare începea la 6-7 dimineața. Dar pentru că îi place foarte mult nu a contat. A cunoscut actorii, nu s-a fotografiat cu ei pentru că nu au avut voie, ceea ce l-a cam supărat puțin. Dar i-a plăcut foarte mult experiența și, deși el a mai jucat și roluri principale în scurtmetraje, l-am sfătuit să accepte figurația asta tocmai pentru a vedea o altfel de experiență și un lucru la o producție mare.

Și i-a plăcut. Deocamdată, merge, în continuare, la Academia "Studiourile Buftea" și pregătește un film pentru sfârșitul de an. Au pregătit și un episod pilot, pentru Netflix, și așteaptă lansarea lui", ne-a declarat Iuliana Marciuc.

David este  fiul Iulianei  Marciuc și al lui  Adrian Enache
David este fiul Iulianei Marciuc și al lui Adrian Enache

Un alt actor care a avut rol principal în serialul „Profu”, Răzvan Călin, mai face figurație în serial. După sezonul 1 care a fost un real succes, telespectatorii așteaptă, cu sufletul la gură, filmarea sezonului 2.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net