Ziua Pământului 2022. Filme documentare care te vor face să iubești și să protejezi planeta

De Ziua Pământului sau „Earth Day”, ne-am gândit că nu strică să vedem măcar unul din cele mai bune filme documentare care ne vor ajuta să apreciem și mai mult minunata noastră planetă. 

image
Cele mai bune documentare. Ziua Pământului 2022. Foto: colaj Click

Într-o zi atât de specială avem diverse posibilități să cinstim Pâmântul - locul acesta fermecător unde ne trăim viețile așa cum știm mai bine. Am putea opta pentru o plimbare în natură, prin care putem admira spectacolul pe ni-l oferă primăvara. Putem să-i învățăm pe cei mici despre reciclare, dar mai degrabă cred că ei ar aprecia un joc hazliu în parc.

Am putea să le arătam cum se plantează un copac. Chiar, tu de când nu ai mai plantat un copac!? În funcție de locul unde trăim, grădina cu legume sau plantele aromatice din balcon pot oferi clipe simpatice atât pentru cei mari, cât și pentru micuți.

Iar când vine seara și aveți un pic de timp liber, lăsați deoparte nenumăratele aplicații din telefon și faceți ceva nou și inedit azi, când sărbătorim Ziua Pământului. Un documentar relaxant prin care putem admira acest paradis în care locuim poate fi o opțiune mai mult decât convenabilă.

Cele mai bune filme documentare pe care le putem vedea de Ziua Pământului 2022

Selecția noastră include, evident, celebrele Planet Earth I și II, care oferă imagini uluitoare și care au îl au ca narator pe inegalabilul David Attenborough. De asemenea, îți recomandăm Human Planet - un documentar care te va face să apreciezi mai mult până și borcanul cu miere care stă sigilat din cauza dulciurilor care te tentează în fiecare zi. Iar dacă vrei să vezi cât rău facem planetei, atunci Leonardo Di Caprio călătorește alături de tine în „The 11th Hour”. Mai bine privește imaginile și alege documentarul care te atrage cel mai mult.

Cele mai bune documentare. Home (2009)

Blue Planet II (2017)

Cele mai bune documentare pentru Ziua Pământului. Human planet (2011)

Life (2006)

Ziua Pământului 2022. Leonardo di Caprio apare în The 11th Hour (2007) 

Planet Earth I și II

Ziua Pământului 2022. Cele mai spectaculoase documentare: Samsara (2011)

Seaspiracy (2021)

Lista celor mai bune filme documentare pe care le putem vedea de Ziua Pământului ar putea fi mult mai mare, dar ne-am limitat la cele mai spectaculoase și semnificative, mai ales că timpul tuturor e dedicat ultimelor pregătiri pentru masa copioasă de Paște. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Odesa este din nou atacată cu drone kamikaze FOTO Facebook jpg
carutas vs renault zoe captura video tik tok
image
image
image
image
razvan botezatu jpg
Screenshot (402) png
FotoJet (1) jpg
david png
crbl
NETI SANDU png