5 motive pentru care Simona Halep e marea favorită la Wimbledon

Simona Halep are un parcurs de vis în actuala ediție a turneului de la Wimbledon. Calificată fără set pierdut în sferturile de finală ale actualei ediții, jucătoarea noastră pare principala favorită la cucerirea titlului, iar Click! vă prezintă 5 argumente pentru care putem visa frumos în această săptămână.

Simona Halep nu a pierdut nici un set la Wimbledon 2022 (FOTO: EPA)
Simona Halep nu a pierdut nici un set la Wimbledon 2022 (FOTO: EPA)

1. Forma excepțională anunțată. Simona Halep a defilat în actuala ediție a turneului de la Wimbledon. Venită la Londra din postura de semifinalistă la precedentele două turnee disputate pe iarbă, la Birmingham și la Bad Homburg, ea a arătat că și-a crescut nivelul de joc la stadiul în care poate emite pretenții autorizate la cucerirea titlului. Ultima victorie, 6-1, 6-2 cu a patra jucătoare a lumii, Paula Badosa, spune totul despre forța jucătoarei noastre. Ea va juca miercuri, în sferturile de finală, contra americancei Amanda Anisimova, meciul fiind programat la ora 15.30.

2. Este cea mai experimentată dintre jucătoarele ajunse în sferturi. Simona Halep are un avantaj major față de toate celelalte 7 jucătoare rămase în cursa pentru titlu la Wimbledon: este singura care a cucerit turneul de Grand Slam disputat pe iarbă. Mai mult, e singura care a jucat o finală de Mare Șlem! Iar experiența, mai ales la turneele de acest tip, este de multe ori decisivă, pentru că emoțiile, presiunea și interesul jurnaliștilor sunt la cote mult mai mari față de orice alt turneu.

Meciul Simona Halep - Amanda Anisimova se va disputa de la ora 15.30

3. Are un antrenor care știe să câștige. De când a început colaborarea cu francezul Patrick Mouratoglou, Simona pare schimbată nu doar la nivel de joc – a devenit mult mai ofensivă pe teren – ci și la nivel declarativ. Ea pare să aibă mult mai multă încredere în ea și în rolul antrenamentelor, decât avea până acum. Mereu aduce în discuție cât de mult muncește la ședințele de pregătire și este bucuroasă că vede roadele, iar acest lucru i se datorează în mare măsură tehnicianului francez, care nu știe să joace altă carte decât cea a victoriei. Iar mărturie stau succesele incredibile reușite alături de Serena Williams, o altă jucătoare care se gândea la retragere, la fel ca și Simona, atunci când a început colaborarea cu Mouratoglou. ”Cred că munca depusă contează foarte mult. Ultimele două-trei luni au fost foarte încărcate. Sunt foarte fericită cu ce am realizat. E motivul progresului. Acum am încredere, abia aștept să merg la următorul nivel”, a declarat Simona la conferința de presă de după victoria cu Badosa, din optimi.

4. Și casele de pariuri o dau favorită. În lumea sportului, un indicator foarte bun în ceea ce privește forma de moment a unui sportiv este dat de cotațiile stabilite de casele de pariuri. Iar în acest moment, chiar dacă nu e jucătoarea cel mai bine clasată în ierarhia mondială, ea a este cotată cu prima șansă la cucerirea titlului de bookmakeri.

5. Se simte perfect pe iarbă. Chiar dacă se spune că românul se naște ca un specialist al jocului pe zgură, Simona pare a fi construită perfect pentru succesele pe suprafețe rapide. Jocul ei de picioare este excepțional, iar pe astfel de suprafețe viteza de a ajunge la minge este cea mai importantă. De asemenea, cu o bună pregătire fizică se poate asigura și continuarea punctului, căci degeaba ajungi la minge dacă nu ai și forța de a o returna. Dar acum Simona pare a fi strâns în ea amestecul perfect între o bună pregătire fizică, dar și tehnico-tactică, iar acesta este, poate, principalul ei atu în lupta pentru un al doilea trofeu la Wimbledon.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net