7 momente decisive în cariera Simonei Halep

Ultima actualizare:

    Semifinalistă la US Open, jucătoarea noastră nu ar fi putut deveni  tenismena de acum fără a trece prin câteva etape ale cariereiFoto: AP
Semifinalistă la US Open, jucătoarea noastră nu ar fi putut deveni tenismena de acum fără a trece prin câteva etape ale cariereiFoto: AP

Simona Halep a ajuns, în doar doi ani, dintr-o jucătoare de Top 50, într-una care este văzută drept viitorul număr 1 mondial. Calificarea în premieră în semifinalele de la US Open, după un meci superb câştigat în faţa Viktoriei Azarenka (4-6, 6-4, 6-2), a readus-o pe jucătoarea noastră în prim-plan. Click! vă prezintă 7 momente fără de care astăzi Simona nu ar fi fost jucătoarea de aur de acum.

Primul succes: Nurnberg 2013. Clasată pe locul 58 în lume, Simona o învingea în finala turneului de la Nurnberg, cu scorul de 6-3, 6-3, pe nemţoaica Andrea Petkovic. A fost succesul care a descătuşat-o pe jucătoarea noastră, care acum are 11 titluri în palmares şi multe finale importante.

1. Calificarea în finala de la Roland Garros. Anul trecut, Simona Halep venea la Roland Garros din postura de finalistă la Madrid şi era cotată printre jucătoarele cu şanse reale la titlul parizian.

2. A ajuns în finală, dar a pierdut la limită în faţa Mariei Sharapova. A fost momentul în care şi-a demonstrat că poate juca la un trofeu cu Grand Slam cu trofeul pe masă.

3. Victoria cu Serena de la Turneul Campioanelor. De câte ori este întrebată care este cea mai importantă victorie a carierei, Simona răspunde fără să ezite: cea obţinută împotriva Serenei Williams, la Turneul Campioanelor. S-a petrecut anul trecut, în grupe, când Simona s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2. A fost momentul în care şi-a demonstrat că îşi poate învinge şi adversara cea mai de temut.

4. Întâlnirea cu Darren Cahill. În prezent, Simona e antrenată de australianul Darren Cahill. Fostul antrenor al lui Hewitt şi Agassi, Cahill i-a schimbat total percepţia despre tenis, făcând-o să înţeleagă că în acest sport există şi momente grele. „Darren mi-a readus plăcerea de a juca tenis”, a mărturisit Simona.

5.Victoria de la Indian Wells. În primăvară, Simona Halep a cucerit cel mai important trofeu al carierei. Ea s-a impus în finala turneului de la Indian Wells, competiţie cotată imediat după turneele de Grand Slam, după ce a învins-o în finală cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, pe sârboaica Jelena Jankovic. A fost momentul în care şi-a dat seama că are într-adevăr forţa necesară să se bată de la egal la egal cu marile nume ale tenisului.

6. Eşecul din primul tur de la Wimbledon. Paradoxal, unul dintre cele mai grele eşecuri din carieră, eliminarea în primul tur la Wimbledon (7-5, 4-6, 3-6 cu Jana Cepelova) a fost elementul care a stat la baza rezultatelor de excepţie din sezonul american. „Am avut o lungă vacanţă după Wimbledon. M-a ajutat să mă relaxez. Acumulasem multă presiune. Pusesem presiune pe mine de când am jucat la Roland Garros, pentru că în mintea mea trebuia neapărat să repet rezultatul de anul trecut. După vacanţă am început să fiu din nou agresivă, să merg la fiecare turneu fără aşteptări. Totul a venit la momentul potrivit în jocul meu”, a declarat ea.

7. Susţinerea marilor campioni. Campionii trag la campioni, spune o vorbă din sport. Iar ea are deplină aplicabilitate şi în cazul Simonei Halep. Ea primeşte mereu mesaje de susţinere de la numele mari ale sportului românesc, Nadia Comăneci, Andreea Răducan sau Hagi trimiţându-i energie pozitivă de fiecare dată când au prilejul. De asemenea, de multe ori asistă la meciurile ei. În plus, „omul din umbră” al Simonei este Ion Ţiriac, unul dintre cei mai importanţi oameni din tenisul mondial. Totul face ca jucătoarea noastră să se simtă perfect.

Susţinută din lojă de Nadia şi Tecău

Nadia şi Tecău  au asistat la meciul  de miercuri
Nadia şi Tecău au asistat la meciul de miercuri

La meciul cu Victoria Azarenka, Simona Halep nu a fost susţinută din lojă doar de echipa ei, ci şi de două personalităţi ale sportului românesc. Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din lume, şi Horia Tecău, campion de dublu la Wimbledon şi partenerul de dublu mixt al Simonei la New York au ţinut să fie alături de jucătoarea noastră. „Nadia e o mare campioană. E perfectă, e de nota 10. Să ai o mare campioană în lojă îţi dă putere, pentru că înseamnă că ea apreciază ce fac. Ea mă susţine. Am auzit-o de câteva ori strigându-mi «Hai Simona!». A fost minunat şi vreau să-i mulţumesc că a venit. Mi-a spus că va veni şi la semifinală”, a declarat, după meci, Simona.

Felicitată de Kim Clijsters

Kim Clijsters
Kim Clijsters

Prestaţia senzaţională avută de Simona Halep în sferturile de finală, contra Victoriei Azarenka, a atras admiraţia multor nume mari din lumea tenisului mondial. Simona a fost felicitată pe Twitter de unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis din lume, americanul Nick Bollettieri. „Ce luptă! Credeam că urmăresc partida dintre Floyd Mayweather şi Andre Berto. Jucătoarele au avut inimă mare. Felicitări, Simona!”, a scris Bollettieri pe Twitter. Kim Clijsters, de trei ori câştigătoare la US Open, a lăudat atitudinea Simonei Halep şi l-a felicitat şi pe antrenorul Darren Cahill: „Ce luptătoare! Iubesc atitudinea ei!”, „Darren Cahill, bună treabă”, „A fost un meci extraordinar! Tenis minunat”, a scris Clijsters pe Twitter.

A trecut de 10 milioane de dolari!

Simona Halep a mai  bătut un record
Simona Halep a mai bătut un record

Prin calificarea în semifinalele US Open, Simona Halep şi-a asigurat şi un premiu consistent, de 805.000 de dolari. Cum înaintea turneului american avea 9,33 milioane de dolari în cont, ea a devenit prima sportivă din România care a depăşit graniţa celor 10 milioane de dolari câştigaţi în carieră. Din această sumă, 3,5 milioane de dolari reprezintă sumele obţinute în acest an. Finalista va încasa 1,6 milioane de dolari, iar campioana se va alege cu cel mai bun premiu din istorie, 3,3 milioane de dolari.

Terenul a fost uscat în doar 15 minute

Maşinuţele şi-au intrat  rapid în rol, uscând  terenul în câteva minute
Maşinuţele şi-au intrat rapid în rol, uscând terenul în câteva minute

Partida dintre Simona Halep şi Victoria Azarenka, din sferturile de finală ale US Open, a fost întreruptă pentru aproximativ o oră de ploaie.O pauză venită la fix pentru jucătoarea noastră, care a şi recunoscut că acela a fost momentul care a decis câştigătoarea. „Întreruperea cauzată de ploaie a fost perfectă pentru mine. A fost incredibil că am avut o nouă şansă”, a recunoscut Simona la conferinţa de presă. Întreruperea putea fi însă şi mai mare, dacă organizatorii nu ar fi fost foarte bine pregătiţi. Practic, într-un sfert de oră de la oprirea ploii terenul de ciment era perfect uscat, graţie unei „tactici de luptă” bine pusă la punct de americani.

Concret, întâi şi-au făcut apariţia pe teren vreo 20 de muncitori aşezaţi în formaţie de „V”, care au împins apa de pe teren cu mopuri speciale. Apoi şi-au intrat în rol maşinuţele de uscat terenul, asemănătoare cu cele din centrele comerciale de pe la noi, maşini care absorb apa, uscând astfel terenul.

Imediat după ce ploaia s-a oprit,  îngrijitorii s-au apucat să scoată apa de pe teren
Imediat după ce ploaia s-a oprit, îngrijitorii s-au apucat să scoată apa de pe teren

A jucat dimineaţă în semifinale

Partida dintre Simona Halep şi italianca Flavia Pennetta, din semifinalele probei feminine a US Open, urma să aibă loc vineri dimineaţă conform orei României. Programată în încheierea progamului de joi seară, întâlnirea urma să se dispute după cealaltă semifinală, Serena Williams – Roberta Vinci, însă ambele meciuri erau sub semnul întrebării, din cauza ploii care ameninţa să dea peste cap programul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Dan Grecu cosr colan jpg
Dan Grecu Nadia Comaneci 1976 jpg
Mbappe facebook webp
Stadion vulcan in Arabia Saudita (X) jpg
CM 2030 jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net