Alin Petrache: ”În 2022 vrem calificarea la Cupa Mondială de rugby”

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a făcut bilanțul unui an bun pentru sportul pe care îl conduce. Fostul internațional a vorbit despre bucurii și dezamăgiri, despre victorii și eșecuri, dar și despre viitorul construit cu pricepere în acest an, astfel încât 2022 să fie anul în care ”Stejarii” vor obține calificarea la Cupa Mondială din 2023.

Bucuria românilor, pe care ne-o dorim repetată și în martie, după terminarea calificărilor pentru CM
Bucuria românilor, pe care ne-o dorim repetată și în martie, după terminarea calificărilor pentru CM

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby a făcut bilanțul, atât din punct de vedere sportiv, cât și administrativ, al forului pe care-l conduce. Iată concluziile acestuia.

Cum a fost anul 2021 pentru naționalele de seniori. „A fost un an bun din punct de vedere al rezultatelor competiționale, suntem vicecampioni europeni, asta înseamnă că în acest moment suntem pe un loc de calificare directă la Cupa Mondială și așteptăm meciurile de anul viitor. Am avut o vară bună, cu meciul cu Argentina, am ținut-o în șah până în minutul 77 și acest lucru este ceva. În toamnă ne-a părut rău că nu am putut juca acasă împotriva Uruguayului, dar am jucat acasă cu Tonga și am reușit să câștigăm”.

Cum a fost anul 2021 pentru naționalele U18 și U20. „Am avut meciuri bune, dar trebuie să mai ridicăm un pic nivelul campionatului intern, pentru  că am avut meciuri puține, asta și din cauza contextului pandemic”.

Cum s-a descurcat rugby-ul românesc din punct de vedere financiar în 2021. „Am avut și greutăți din punct de vedere financiar, și noi, ca și alții am avut probleme cu finanțarea, toată lumea se plânge, nu mai sunt bani în piață, sponsorii și partenerii pot veni aproape de noi, dar din ce în ce mai puțini”.

Meciul cu Argentina, cel mai bun al ”Stejarilor” în 2021

Care a fost cel mai bun meci al ”Stejarilor” în 2021. „Un meci fantastic l-am făcut împotriva Argentinei, singura echipă care a bătut anul acesta Noua Zeelandă, am inaugurat atunci stadionul Arcul de Triumf”.

Ce înseamnă lipsa spectatorilor pentru rugbyști. „Situația pandemică este dificilă în Europa, sunt mii de cazuri zilnice, sper să nu se ajungă și la noi la fel și să fim nevoiți să jucăm iar fără spectatori, pentru că este dureros. M-a durut că a trebuit să jucăm meciurile fără spectatori sau în diferite țări europene, în loc să le disputăm la noi pe stadion. E greu din punct de vedere al jucătorului să joace acasă și să nu fie susținut și împins de la spate de public, al 16-lea jucător”.

Rugbyștii români sunt pe o pantă ascendentă care ar trebui să îi ducă la Cupa Mondială (FOTO: FRR)
Rugbyștii români sunt pe o pantă ascendentă care ar trebui să îi ducă la Cupa Mondială (FOTO: FRR)

Anul 2022 poate aduce calificarea rugbyștilor români la Cupa Mondială

Care au fost dezamăgirile anului 2021. „Am avut și dezamăgirea în 2021 că nu am putut să le ofer sportivilor de la juniori mai multe zile de cantonament, am avut sincope din punct de vedere al pregătirilor, dar nu am ce să le reproșez din punct de vedere uman, rugbystic, onoare, inimă, ca patriotism. Ne batem cu echipe puternice ale Europei și sper să ținem steagul sus în continuare”.

Fost căpitan al naționalei, Alin Petrache este foarte apropiat de jucători (FOTO: FRR)
Fost căpitan al naționalei, Alin Petrache este foarte apropiat de jucători (FOTO: FRR)

Care sunt obiectivele anului 2022. „Sper ca anul care vine să ne aducă binemeritata calificare la Cupa Mondială, cred că suntem singurul sport de echipă din țară care este atât de aproape de o competiție atât de importantă. Începem pe 6 ianuarie pregătirea, avem două luni jumătate de foc, vom sta în cantonament până pe 19 martie, sper cu folos. Dacă vom termina pe primul sau al doilea loc european, vom putea să ne calificăm direct la Cupa Mondială”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net