„Argint” pentru România la tenis de masă

Weekend-ul acesta a fost unul plin pentru sportul românesc, palmaresul țării noastre îmbogățindu-se și cu o medalie de argint la tenis de masă. Asta după ce echipa formată din Bernadette Szőcs şi Ovidiu Ionescu a obținut al doilea cel mai bun loc, duminică, în proba de dublu mixt, de la Campionatul European de tenis de masă individual de seniori.

image
Bernadette Szőcs şi Ovidiu Ionescu, medaliați cu argint (FOTO: Facebook)

Cei doi au făcut furori în competiția organizată în Germania, la München, ajungând până în finală. În ultimul act, au fost întrecuți de perechea franceză Emmanuel Lebesson/Jianan Yuan, 1-3, scorul pe seturi a fiind 11-8, 6-11, 5-11, 9-11.

„Sperăm să nu fie ultima medalie la acest Campionat European, am venit cu gânduri mari întreaga echipă. Ne bucurăm de această medalie. Am pierdut finala, dar am câștigat o medalie foarte prețioasă pentru care am muncit foarte mult și este o bucurie că am jucat această finală. O să învățăm și, în viitor, sperăm să luăm și «aurul»”, a declarat Ovidiu Ionescu.

Joacă împreună de 12 ani

Bernadette Szőcs și-a propus trei medalii din tot atâtea posibile la competiția germană. „Într-un fel, sunt foarte fericită pentru ce am realizat împreună cu Ovidiu și am câștigat medalia de argint, care înseamnă foarte mult pentru noi. Este dovada muncii noastre împreună și cât ne-am dorit și, în același timp, sunt un pic tristă că n-am luat «aurul», dar cum am spus și înainte, «argintul» este o dovadă a muncii noastre și ne dă încredere pe viitor că, într-o zi, o să reușim să luăm și «aurul»”, a conchis românca. 

Cei doi formează o pereche la dublu de 12 ani, Ovidiu Ionescu povestind despre „secretul” lor, care îi menține în formă de atât timp: „Avem încredere unul în celălalt, pentru că se întâmplă să fie momente dificile în meci și știm că deciziile pe care le ia celălalt sunt cele mai bune. Rutina noastră și jocul nostru se potrivesc. Jucând de 12 ani, s-au făcut foarte multe automatisme și suntem prieteni foarte buni și în afara mesei de joc, ceea ce ajută mult”. 

Aceasta a fost a patra medalie europeană pentru cei doi, după cele două de bronz, de la Campionatele Europene din 2012 şi 2016 şi cea de argint din 2019, de la Jocurile Europene.

Campionatul European de tenis de masă se desfășoară în perioada 13-21 august, iar sportivii români au intrat în cursa pentru medaliile continentale la simplu feminin/masculin și dublu feminin/masculin/mixt. La ediția din 2021, de la Varșovia, Elizabeta Samara a obținut medalia de bronz la simplu feminin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Xi Jinping FOTO SHUTTERSTOCK
Maxim
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg