Au început audierile lui Halep pentru dopaj. Când se încheie perioada crucială

Simona Halep se află în Elveția, în Lausanne, acolo unde au loc audierile din cazul său de dopaj, în urma căruia a fost suspendată patru ani din tenis. Românca a început declarațiile oficiale, miercuri, urmând ca, până vineri, să se încheie această etapă - deocamdată, nu există o dată de pronunțare a verdictului. Audierile se vor desfășura cu porțile închise, dat fiind faptul că niciuna dintre părți nu a solicitat să fie publice. 

Simona Halep își pune speranța în TAS (FOTO: EPA)
Simona Halep își pune speranța în TAS (FOTO: EPA)

TAS este ultima instanță în care Simona Halep își pune speranțele pentru reducerea pedepsei, în varianta actuală aceasta expirând abia în toamna lui 2026. Audierile la TAS debutează sunt prevăzute să înceapă cu observațiile de deschidere ale ambelor părți implicate, urmând să se recapituleze faptele și mărturiile experților. Pledoariile vor avea loc în ultima zi, urmând ca ședința de audiere să se încheie pe 9 februarie, în jurul după-amiezei.  

Acuzată de două încălcări ale regulamentului antidoping

Sportiva originară din Constanța a avut parte de o perioadă mai mult decât tumultoasă, după ce, în toamna lui 2023, a fost suspendată nu mai puțin de patru ani pentru dopaj, în urma prezenței unei substanțe interzise în analizele ei. Decizia a fost după un proces tărăgănat, în contextul în care Simona Halep a fost, inițial, suspendată provizoriu din toamna lui 2022, perioadă începând din care se calculează și pedeapsa celor patru ani. Totuși, jucătoarea de tenis nu capitulează, făcând apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, TAS judecându-i situația în zilele următoare.
Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Deocamdată, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026, existând indicii că Simona Halep ar fi părăsit România și ar fi ales să se antreneze dincolo de granițe, în speranța că pedeapsa sa va fi diminuată.     

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net