Previziuni sumbre pentru 2024: „Simona Halep se va retrage din tenis”

Aflată într-o lungă perioadă de suspendare, în urma acuzelor de dopaj, care i-au adus o perioadă „pe bară” timp de patru ani, Simona Halep se află pe lista de retrageri din tenis, în perspectiva lui 2024. Cel puțin aceasta este părerea lui Hudson Schantz, sportiv care a cochetat cu tenisul la nivel de colegiu în Statele Unite ale Americii și care a prefațat anul proaspăt început și impactul său în „sportul alb”.

Simona Halep își pune speranțele în TAS (FOTO: Getty Images)
Simona Halep își pune speranțele în TAS (FOTO: Getty Images)

„Predicțiile mele pentru 2024! Retrageri: Simona Halep, Rafael Nadal și Matt Ryan”, a notat Hudson Schantz, cel nu s-a oprit aici din previziuni, adăugând: „Jessica Pegula va câștiga Australian Open, Novak Djoković va triumfa la Wimbledon, Jannik Sinner se va impune la US Open și Iga Świątek va cuceri turneul de la Roland Garros în 2024″.
Sportiva originară din Constanța a avut parte de o perioadă mai mult decât tumultoasă, după ce, în toamna lui 2023, a fost suspendată nu mai puțin de patru ani pentru dopaj, în urma prezenței unei substanțe interzise în analizele ei. 

Când ar urma să îi expire suspendarea de patru ani din „sportul alb”

Deocamdată, Simona Halep își așteaptă rejudecarea cazului de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, programată între 7 și 9 februarie. Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, jucătoarea de 32 de ani a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Decizia a fost după un proces tărăgănat, în contextul în care Simona Halep a fost, inițial, suspendată provizoriu din toamna lui 2022, perioadă începând din care se calculează și pedeapsa celor patru ani. Teoretic, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026, existând indicii că Simona Halep ar fi părăsit România și ar fi ales să se antreneze dincolo de granițe, în speranța că pedeapsa sa va fi diminuată, așa încât nu există indicii că s-ar gândi la retragere.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net