Când și cu cine joacă Simona Halep, în turul doi, la Cincinnati

Pe fondul moralului foarte bun de la câștigarea turneului din Toronto, RogersCup, Simona Halep a defilat în turul inaugural al competiției de la Cincinnati. Nici oboseala, nici problemele medicale nu i-au mai stat în cale noii ocupante a locului șase WTA.

Simona Halep s-a calificat în turul doi de la Cincinnati (FOTO: Getty Images)
Simona Halep s-a calificat în turul doi de la Cincinnati (FOTO: Getty Images)

Adversara româncei din primul tur al competiției din SUA, rusoaica Anastasia Potapova (54 WTA), și-a oprit repede parcursul, în care avansase grație unui lucky loser. Simona Halep a avut nevoie de două ore și 11 minute de joc, pentru a-și parafa rezultatul de 6-4, 3-6, 6-3.

Cea de-a șaptea victorie consecutivă a Simonei Halep nu a fost, totuși, lipsită de provocări - românca a fost surprinsă, în repetate rânduri, de camerele de filmat vizibil suferind din pricina durerilor. Sportiva a solicitat și primit îngrijiri medicale la piciorul stâng, dând emoții susținătorilor ei pentru o eventuală retragere.

„Nu e ușor să te reconectezi după un turneu câștigat, consumi multă energie. Dar am venit aici să lupt! Am fost obosită, dar mă bucur că am reușit să câștig. Mă bucur de această perioadă, sunt totuși acum prea obosită să mă gândesc la alt obiectiv. O iau meci cu meci”, a declarat Simona Halep, după calificarea sa în turul doi. 

Românca, avantaj în duelul cu adversara sa pentru un loc în optimile Cincinnati

Inițial, potrivit tabloului, Simona Halep ar fi trebuit să se dueleze cu jucătoarea cehă Karolína Muchová (161 WTA), care s-a văzut nevoită să se retragă înaintea startului competiției, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte. Per total, Simona Halep și Anastasia Potapova s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA, inclusiv în dățile anterioare ieșind victorioasă românca -  în 2021, la Gippsland Trophy, 6-4, 6-4, și la Moscova, 6-1, 6-4.

Pentru accederea în turul trei, sportiva din Constanța trebuie să treacă tot de o rusoaică, Veronika Kudermetova, (20 WTA). Partida dintre cele două se va disputa, în noaptea de miercuri spre joi, după ora 2. Cele două au mai jucat una împotriva celeilalte de trei ori, de fiecare dată ieșind învingătoare Simona Halep. 

În turneul de la Cincinnati mai este angrenată și Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitová (18 WTA), astăzi, nu mai devreme de ora 18, într-un meci care contează pentru turul doi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net