Caz hilar la un maraton: o alergătoare de top a trișat mergând cu mașina

Ultima actualizare:

Cursa de ultramaraton de 80 de kilometri între Manchester la Liverpool, în Anglia, va rămâne în istorie, după ce o alergătoare a mers o bucată din traseu cu mașina, încălcând regulile. La cei 48 de ani ai săi, sportiva scoțiană Joasia Zakrzewski i-a intrigat pe cei angrenați în competiție. 

Joasia Zakrzewski și-a surprins colegii de maraton (FOTO: Facebook)
Joasia Zakrzewski și-a surprins colegii de maraton (FOTO: Facebook)

Organizatorii au suspectat că ceva nu este în regulă, după ce au observat că femeia parcursese patru kilometri în doar un minut și 40 de secunde, ceea ce era imposibil de realizat prin alergare. Așa că, deși atleta a ajuns pe locul trei la cursă, a fost descalificată, în cele din urmă. În apărarea ei, femeia a spus că s-a simțit rău și de aceea a urcat în mașină. În același context, o prietenă a atletei a mărturisit că sportivei i-a părut rău pentru ceea ce a făcut și „a vrut să-și ceară scuze”, iar în prezent cooperează cu organizatorii, „oferindu-le o relatare completă a ceea ce s-a întâmplat”.
În urma descalificării, o altă persoană a urcat pe locul trei și nu a ratat să comenteze „acid” cele petrecute, punctând într-un mesaj postat pe Twitter. „Cum poate cineva care știe că a trișat să treacă o linie de sosire, să ia o medalie/trofeu și să-și facă și fotografii? Trebuie să fii superfemeie pentru a alerga 4 kilometri într-un minut și 40 de secunde cu cadență zero. Îndrăzneala de a încărca datele, împreună cu fotografia trofeului, face acest lucru și mai rău”.

Cucerise mai multe medalii mondiale 

Wayne Drinkwater, directorul cursei GB Ultras, a declarat că, după ultramaraton, a primit informaţii că un alergător a câştigat un „avantaj nesportiv pe parcursul unei porţiuni a evenimentului”. „Problema a fost investigată şi, după ce am analizat datele din sistemul nostru de urmărire a curselor, datele GPX, declaraţiile furnizate de la echipa noastră de eveniment, de la alţi concurenţi şi de la participantă însăşi, putem confirma că un alergător a fost acum descalificat după ce a beneficiat de transportul vehiculelor pe o parte a traseului”, a spus oficialul, precizând că un raport de descalificare a fost înaintat Asociaţiei Trail Running, care oferă licenţa pentru eveniment şi este membru asociat al UK Athletics.
În februarie, la Taipei Ultramarathon din Taiwan, Joasia Zakrzewski a câştigat cursa de 48 de ore - stabilind un record mondial pe 255 mile, respectiv 411,5 de kilometri. Înapoi în timp, concurând pentru Marea Britanie la Campionatele Mondiale de 100 de kilometri, femeia a câştigat „argintul” în 2011 şi „bronzul” în 2014 şi 2015. Ea a reprezentat, de asemenea, Team Scotland la maratonul de la Glasgow, la Jocurile Commonwealth din 2014. În 2020, la vârsta de 44 de ani, a câştigat un eveniment de 24 de ore în Australia, pe o distanţă de 236,561 de kilometri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net