Cum a început David Popovici înotul: „Era stabilit, dinainte să se nască”

Ultima actualizare:

David Popovici, un nume cunoscut oricărui amator de sport și nu numai, avea de multă vreme trasată calea în sportul care a pus, din nou, România pe harta înotului. Căci, la cei 18 ani ai săi, David Popovici a avut un 2022 de vis, cucerind nu mai puțin de 14 medalii, doborând recorduri peste recorduri și intrând în atenția oricărui iubitor de natație.

David Popovici, unul dintre cele mai mari tinere talente din România (FOTO: Sportpictures)
David Popovici, unul dintre cele mai mari tinere talente din România (FOTO: Sportpictures)

Într-un interviu acordat pentru Asociația Presei Sportive din România (APSR), tatăl lui David Popovici a povestit cum a început legătura familiei sale cu sportul nautic. „Cred că eu l-am ales. Și l-am ales cu mult timp înainte să apară David. L-am ales văzând un bărbat pe stradă, cu puțin timp înainte să se nască fratele lui David, care e cu opt ani mai mare. Omul respectiv arăta foarte bine din punct de vedere fizic. L-am întrebat ce sport practică, tocmai în idea de a direcționa copilul sau copiii pe care urma să-i avem. Mi-a spus că înot. Mulțumesc frumos, și am reținut. Și apoi sportul ăsta a venit natural pentru copiii noștri. Iar David a progresat de maniera pe care o știm cu toții”, a povestit Mihai Popovici. 

„Nu ai absolut nimic de pierdut dacă faci înot, dimpotrivă”

De altfel, tatăl campionului român sfătuiește orice părinte să-și ghideze copiii către înot: „Aș zice că este mai mult decât recomandat. Pentru că înotul este singurul sport, care îți poate salva viața. Deci are o utilitate evidentă. Apoi, este sportul cu cel mai mic risc de accidentare. Last but not least, sunt studii serioase care atestă asta, ajută vizibil la creșterea imunității. Motivul de la care am plecat eu pentru a alege înotul pentru copiii noștri, înotul te ajută să îți clădești și un corp foarte solid, arătos. Deci rămâi toată viața cu imunitate, cu forma corpului, nu ai absolut nimic de pierdut dacă faci înot, dimpotrivă. Aș recomanda tuturor să facă înot, și aș recomanda părinților să se uite întâi către înot și, apoi, către orice alt sport pe care copiii lor l-ar putea face”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net