Ce adversară va avea Simona Halep, în primul tur, la Toronto

Ocupantă a locului 16 mondial, Simona Halep va întâlni, în runda inaugurală a competiției de la Toronto, o jucătoare venită din calificări. 

Simona Halep a câștigat Rogers Cup de două ori, în 2016 și 2018 (FOTO: Getty Images)
Simona Halep a câștigat Rogers Cup de două ori, în 2016 și 2018 (FOTO: Getty Images)

Românca va afla concret numele adversarei sale, luni, o posibilă variantă fiind chinezoaica Shuai Zhang (40 WTA). Din fericire pentru Simona Halep, liderul mondial, poloneza Iga Świątek se află pe partea cealaltă a tabloului, astfel încât ar întâlni-o abia în finală. 

Sportiva din Constanța are amintiri frumoase de la Rogers Cup, turneu pe care l-a câștigat în două rânduri, în 2016 și 2018, chiar dacă, acum, vine după un abandon din pricina căldurii, după ce s-a retras de la Washington, acuzând o stare de rău, în timpul meciului. Din fericire, la Toronto sunt toate șansele să nu aibă această problemă, temperatura preconizată fiind între 25 și 27 de grade Celsius.

Cum arată traseul pentru Simona Halep, în drum spre trofeul Rogers Cup

Până în optimile de finală, Simona Halep ar putea ajungă fără mari bătăi de cap. Lucrurile s-ar putea complica de atunci încolo, unde a e posibil să se confrunte cu jucătoarea din Estonia Anett Kontaveit (2 WTA), iar în sferturi ar putea să existe un duel cu americanca Coco Gauff (11 WTA), bielorusa Aryna Sabalenka (6 WTA) sau sportiva din Kazahstan Elena Rybakina (23 WTA).

Dacă va trece toate „testele” și va ajunge până în penultimul act, sunt șanse mari să dea față în față cu jucătoarea spaniolă Paula Badosa (4 WTA), cehoaica Petra Kvitová (24 WTA), jucătoarea din Letonia Jelena Ostapenko (17 WTA), americanca Jessica Pegula (7 WTA) sau britanica Emma Răducanu (10 WTA).

Cine i-ar putea pune probleme în lupta pentru trofeu

Și, în cele din urmă, dacă va ajunge să se lupte pentru trofeu, marile favorite de pe partea cealaltă a tabloului pentru acest act sunt liderul mondial Iga Świątek, sportiva tunisiana Ons Jabeur (5 WTA), grecoaica Maria Sakkari (3 WTA), elvețianca Belinda Bencic (13 WTA), sportiva spaniolă Garbiñe Muguruza (8 WTA) sau japoneza Naomi Osaka (41 WTA). 

Competiția se desfășoară alternativ, la Toronto și Montreal, Simona Halep cucerind cele două trofee menționate la Montreal. După turneul de la Toronto, programat între 8 și 14 august, pentru Simona Halep urmează competiția americană de la Cincinnati, între 15-21 august, apoi o săptămână de pauză, în care să-și recapete puterile. Căci, între 29 august și 11 septembrie, va fi prezentă la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net