Învinsă de căldură, Simona Halep a abandonat în turul doi de la Washington

Românca (16 WTA) și-a oprit parcursul, miercuri, încă din optimile turneului de la Washington, acuzând o stare de rău, în timpul confruntării cu Anna Kalinskaia (71 WTA).

image

Prima dată, a cerut intervenția medicului în cel dintâi set, când era condusă cu 4-1. La scurt timp, când Simona Halep redusese din diferența la 4-3, a fost rândul rusoaicei să solicite ajutorul medical, din pricina unei probleme la glezna dreaptă. Până la urmă, conaționala noastră a reușit e egalarea la 5, dar a cedat setul, 5-7.

În cel de-al doilea, când Anna Kalinskaia conducea cu 2-0, Simona Halep a solicitat din nou medicul, acuzând probleme de căldură și, în cele din urmă, anunțând că abandonează jocul, după o oră și opt minute. În timpul disputării partidei, temperatura indica 34 de grade Celsius, căldura resimțită fiind amplificată de o umiditate ridicată. 

Al patrulea abandon în opt luni

Cele două jucătoare s-au întâlnit pentru prima dată în circuitul WTA. „Nu aș fi vrut să câștig meciul așa! Îmi pare rău pentru ea și sper să fie OK! A fost numărul 1 mondial și e în continuare o jucătoare foarte bună care nu renunță niciodată! Nu s-a simțit bine și cred că a pățit asta din cauza căldurii”, a declarat Anna Kalinskaia.

De fapt, Simona Halep nu este la primul abandon la acest turneu. În 2017, în sferturile de finală, în care o întâlnea pe rusoaica Ekaterina Makarova, canicula îi punea mari probleme româncei, mai ales dat fiind faptul că terenurile de tenis de la Washington sunt construite din ciment, ceea ce amplifică temperatura la nivelul solului și face ca valoarea resimțită să atingă până la 45 de grade Celsius!

În ultimele opt luni, Simona Halep însumează deja patru abandonuri. Totuși, pentru prezența sa la Washington, jucătoarea româncă va primi 30 de puncte WTA şi 4.100 de dolari. Mai departe, pentru Simona Halep urmează câteva zile de pauză, apoi se va pregăti pentru turneul din Canada, de la Toronto, programat în perioada 8-14 august.

Monica Niculescu, în semifinale

Perechea formată din Monica Niculescu și cehoaica Lucie Hradecká și-a asigurat prezența în penultimul act de dublu de la Washington, după ce le-au învins pe americancele Makenna Jones/Sloane Stephens, scor 7-6 (7/4), 3-6, 10-2, la finale unui joc de o oră şi 36 de minute.

image

Pentru un loc în finală, românca și partenera sa se vor duela cu învingătoarele dintre Jessica Pegula/Erin Routliffe (SUA/Australia) şi Xiyu Wang/Yue Yuan (China). Deocamdată, prin accederea în sferturi, Monica Niculescu şi Lucie Hradecká au încasat un premiu de 3.950 de dolari şi au adunat 110 de puncte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net