Ce pedeapsă a primit sportiva care a trișat la un maraton și a mers cu mașina

Alergătoarea care s-a clasat pe podiumul unui maraton, după ce a mers, parțial, cu mașina în cursa respectivă, și-a aflat pedeapsa, după un timp îndelungat de la cele petrecute. Joasia Zakrzewski a fost suspendată, miercuri, pentru 12 luni, de către un organism disciplinar de atletism din Marea Britanie, după ce, în anul 2014, a folosit maşina, în timpul unei curse de 50 de mile, clasându-se pe locul trei.

Joasia Zakrzewski a primit o suspendare de un an (FOTO: Facebook)
Joasia Zakrzewski a primit o suspendare de un an (FOTO: Facebook)

Ani mai târziu, datele din sistemul de urmărire disponibile, între timp, au arătat, pe 7 aprilie 2023, Joasia Zakrzewski, care a reprezentat Scoţia la maratonul de la Jocurile Commonwealth, din 2014, disputate la Glasgow, a folosit o maşină pe o porţiune de patru kilometri din cursă. Între timp în vârstă de 47 de ani, sportiva nu mai are în palmares locul trei ocupat, inițial, la acea cursă, acesta fiindu-i retras. Femeia, însă, susține că ar fi informat oficialii cursei, despre faptul că a fost într-o maşină şi a terminat cursa „într-un mod necompetitiv”.

Și-a recunoscut vinovăția parțial în fața juriului

Comisia independentă de disciplină a UK Athletics a avut, totuși, altă părere. „Reclamanta a ridicat trofeul, la sfârşitul cursei, lucru pe care nu ar fi trebuit să îl facă, dacă a terminat cursa în mod necompetitiv”, a precizat forul, care a mai punctat că „De asemenea, ea nu a încercat să returneze trofeul, în săptămâna de după cursă”.
Într-o scrisoare adresată juriului responsabil de cazul său, sportiva a comunicat: „Îmi recunosc acțiunile, din ziua în care am călătorit cu mașina și am terminat, ulterior, cursa, trecând linia de sosire și primind în mod nepotrivit o medalie și un trofeu, pe care nu le-am returnat imediat, așa cum ar fi trebuit să fac”, insistând asupra faptului că le-ar fi spus comisarilor că era rănită și că a decis să continue în mod necompetitiv. Comisarii, însă, au prezentat o altă versiune, negând că ar fi fost informați despre eventuale nereguli. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net