Ce start la Wimbledon! Avem 6 românce în turul secund, un record

Ultima actualizare:

Nu ne puteam imagina vreodată un start de Wimbledon mai bun ca acesta! Din 7 românce intrate în cursă, 6 au ajuns în turul secund. Este un record absolut pentru tenisul românesc la Grand Slam-ul ce se dispută an de an pe iarbă. 

Simona Halep s-a calificat în turul secund la Wimbledon (FOTO: EPA)
Simona Halep s-a calificat în turul secund la Wimbledon (FOTO: EPA)

Simona Halep a trecut ușor de primul tur la turneul londonez, după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 6-2 pe Karolina Muchova, din Cehia. Ea va juca în turul secund contra belgiencei Kirsten Flipkens, ocupanta locului 190 mondial. Cele două s-au mai întâlnit de cinci ori şi de fiecare dată s-a impus sportiva din Constanţa.

La finalul victoriei cu Muchova, Halep a declarat la interviul de pe teren: "Mă bucur că m-am întors, am amintiri superbe din 2019 şi e mereu o plăcere să vin aici şi să joc. Am avut multe accidentări, lipsă de încredere, îi mulţumesc lui Patrick (n.r. Mouratoglou), acum îmi place să muncesc din nou, ceea ce nu e uşor deloc”.

Mihaela Buzărnescu, probleme cu echipamentul

Tot ieri au mai ajuns în faza secundă de la Wimbledon alte trei compatrioate. Mihaela Buzărnescu a trecut cu 6-4, 6-2 de nemțoaica Nastasja Schunk, la capătul unui meci început cu întârziere din cauza echipamentului jucătoarei noastre. În turul doi ea va juca împotriva americancei Coco Gauff, care a învins-o cu scorul de 2-6, 6-3, 7-5, la capătul unui meci de două ore și jumătate, pe Gabriela Ruse. Aceasta a devenit singura româncă eliminată în turul 1, dar după o luptă fantastică, în fața celei de-a 12-a jucătoare a lumii. 

Tot în turul I, Irina Bara a eliminat-o pe franțuzoaica Chloe Paquet cu scorul de 6-2, 6-4. Ea se pregătește acum de meciul cu favorita 4, Paula Badosa, a patra jucătoare a lumii. 

La rândul ei, Ana Bogdan a dispus cu 6-2, 6-2 de ucraineanca Daiana Iastremska și va juca în turul al doilea împotriva cehoaicei Petra Kvitova, ajunsă acum pe locul 26 în clasamentul mondial. 

Luni se calificaseră deja în turul doi la Wimbledon atât Sorana Cîrstea, cât și Irina Begu. Prima a învins-o pe sârboaica Aleksandra Krunić cu 7-6 (5), 7-6 (1) și o va întâlni pe sportiva germană Tatjana Maria, iar cea de-a doua a trecut de jucătoarea din Georgia Ekaterine Gorgodze (scor 6-4, 6-1), urmând să joace cu italianca Elisabetta Cocciaretto.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net