Clipe grele pentru unul dintre cei mai buni cicliști din istorie, care are cancer

Unul dintre cei mai decorați cicliști din istorie, Chris Hoy, a fost diagnosticat având cancer și se află în plin tratament de chimioterapie. De şase ori campion olimpic la ciclism pe pistă, acesta a declarat că este „optimist, pozitiv şi înconjurat de dragoste”, după ce a fost diagnosticat anul trecut cu cancer, relatează presa internațională.

bicicleta jpeg

În vârstă de 47 de ani, britanicul a postat pe Instagram un mesaj în care precizează că tratamentul său, care include chimioterapie, „decurge foarte bine”. „Continui să funcţionez, să merg pe bicicletă şi să îmi trăiesc viaţa în mod normal”, a notat Hoy, care a explicat că diagnosticul său a fost un „şoc uriaş”, dat fiind că a venit fără să fi avut vreun simptom.

Fără a preciza cu ce tip de cancer se confruntă, a adăugat: „De dragul tinerei mele familii, am sperat să păstrez această informaţie privată, dar, din păcate, mâna noastră a fost forţată. Deşi sunt recunoscător pentru orice sprijin, aş dori să mă ocup de acest lucru în mod privat”. Totuși, Hoy s-a arătat încrezător: „Sunt optimist, pozitiv şi înconjurat de dragoste pentru care sunt cu adevărat recunoscător. După cum vă puteţi imagina, ultimele luni au fost incredibil de dificile. Cu toate acestea, în prezent mă simt bine. Urmează un an interesant de muncă, nu în ultimul rând cu Jocurile Olimpice de la Paris din iulie. Abia aştept să mă implic, să mă distrez şi să împărtăşesc asta cu voi toţi”.

Fostul sportiv a câştigat şase medalii olimpice de aur, în perioada 2004-2012, fiind de 11 ori campion mondial. Totodată, a cucerit „argintul” olimpic la sprintul pe echipe la Sydney 2000 şi primul său „aur” în proba de 1 km contratimp la Atena 2004, înainte de a obţine trei medalii de aur la Beijing 2008 şi alte două la Londra 2012. El s-a retras din ciclism în 2013, palmaresul său cuprinzând 17 titluri mondiale în patru discipline, făcându-l cel mai de succes ciclist pe pistă din toate timpurile. Doar Jason Kenny, cu şapte, a câştigat mai multe medalii olimpice pentru Marea Britanie decât Hoy, care a fost făcut cavaler, în 2009.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net