Scene șocante: un ciclist „a zburat” în tribune, rănind doi spectatori

Ultima actualizare:

În timpul unei competiții de ciclism, desfășurate în weekend, în Birmingham, un sportiv „a zburat” spre oamenii din tribună și a rănit câțiva, în urma impactului care a speriat audiența. Pe numele său Matt Walls, ciclistul a fost „catapultat” și se poate considera foarte norocos, scăpând cu răni minore, din ceea ce se putea transforma ușor într-o tragedie. 

Britanicul Matt Walls a trecut prin momente grele (FOTO: EPA)
Britanicul Matt Walls a trecut prin momente grele (FOTO: EPA)

„Matt este conștient și vorbește, așa cum a făcut-o încă de la accident și este tratat la spital”, au precizat oficialii englezi, despre unul dintre cei mai buni cicliști din Marea Britanie. Scenele inițiale au îngrijorat oamenii prezenți, Matt Walls părăsind competiția sângerând, în scaun cu rotile, după ce a primit îngrijiri medicale aproximativ 40 de minute, înainte de a fi transportat la spital. 

Trei piloți au ajuns la spital 

Primele informații arată că pilotul în vârstă de 24 de ani încerca să-și evite colegii deja căzuți pe pistă, însă după ce a virat, a lovit roata unei alte biciclete și a fost degajat spre tribune, îngrozind oamenii prezenți, adulți sau copii. Cel care a pornit „lanțul” de accidentări a fost canadianul Mathias Guillemette, care a fost descalificat din concurs.

Matt Walls nu a fost singurul sportiv care a avut nevoie de îngrijiri medicale – un alt pilot britanic, Matt Bostock, a fost rănit în accident și transportat la spital, având răni la cap și la umăr, iar canadianul Derek Gee a avut și el nevoie de investigații. Din fericire, toți cei implicați au scăpat cu bine. 

În total, trei piloți au avut nevoie de îngrijiri medicale (FOTO: EPA)
În total, trei piloți au avut nevoie de îngrijiri medicale (FOTO: EPA)

După ce a fost stabilizat, Matt Walls a declarat prin intermediul contului său de Twitter: „Mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajări! Cumva am reușit să scap fără accidentări serioase, doar cu câteva copci și destul de lovit. Sper sincer că toată lumea implicată este OK, inclusiv spectatorii”.

Din relatările presei engleze, în incident au fost implicați în total opt cicliști, iar doi spectatori au fost răniți și tratați imediat la fața locului, în urma impactului publicul fiind rugat să părăsească velodromul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net