Cum explică ITIA amânarea procesului Simonei Halep. Motivul invocat

După ce a cerut amânarea judecării procesului de dopaj al Simpnei Halep, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a revenit cu explicații. 

Simona Halep ar putea avea o nouă amânare în procesul său (FOTO: Getty Images)
Simona Halep ar putea avea o nouă amânare în procesul său (FOTO: Getty Images)

ITIA susține că a solicitat un alt termen pentru judecare, pentru ca ambele spețe în care este implicată sportiva -cea în care este acuzată de dopaj cu Roxadustat și cea privind neregulile descoperite în pașaportul biologic- să fie judecate simultan. „Am cerut ca ambele spețe să fie judecate împreună, pentru a evita să avem foarte multe înfățișări. Pentru a face asta, dorim să le oferim tuturor părților, inclusiv tribunalului independent, timp suficient pentru a analiza materialele semnificative care au legătură cu ultima acuzație. Până la urmă, este o decizie pe care o va lua tribunalul independent. Doamna Halep, de asemenea, are ocazia să-și prezinte argumentele”, se arată în comunicatul agenției. La rândul său, sportiva s-a „extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA”, oferind un punct de vedere public pe contul de Instagram. 

Niciun meci de tenis, din toamna lui 2022

Până la solicitarea ITIA, Simona Halep era programată pentru a-și susține punctul de vedere, pe 28 mai. Din toamna anului trecut, sportiva în vârstă de 31 de ani și ocupantă a locului 34 WTA nu s-a mai apropiat de terenul de tenis în niciun meci oficial. Românca este suspendată provizoriu, până ce se va judeca propriu-zis cazul ei. De la începutul izbucnirii suspiciunii de dopaj, dubla câștigătoare de Grand Slam a declarat că substanța respectivă i-a ajuns în organism dintr-un supliment alimentar contaminat, susținându-și nevinovăția. Între timp, Simona Halep a tot așteptat să fie audiată, având parte de amânări peste amânări. Substanța care o incriminează, Roxadustat, este un medicament anti-anemie, folosit deseori în tratamentul pacienților cu dializă, din clasa EPO. Printre efectele sale se numără îmbunătățirea disponibilitatății fierului în organism și creșterea nivelulului de hemoglobină.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net