Reacția presei internaționale, după ce Halep a primit o nouă acuzație de dopaj

După mai bine de jumătate de an, de când a fost depistată pozitiv cu Roxadustat și suspendată provizoriu, Simona Halep (30 WTA) a primit o nouă acuzație de încălcare a regulamentului antidoping, lucru punctat și în marile ziare ale lumii.

Simona Halep e programată pe 28 mai pentru judecarea cazului de dopaj (FOTO: EPA)
Simona Halep e programată pe 28 mai pentru judecarea cazului de dopaj (FOTO: EPA)

„Campioana de la Wimbledon din 2019 a fost suspendată provizoriu din tenisul profesionist în octombrie 2022, în urma unui test antidoping pozitiv. Cea mai mare controversă de doping din tenis, de la Maria Sharapova încoace”, au scris cei de la „The Sun”, în vreme ce „The Guardian” a completat știrea, punctând: „A doua acuzație de dopaj este o catastrofă pentru cazul Simonei Halep. Ea a reacționat imediat la noile acuzații și a acuzat organele antidoping de hărțuire. Patrick Mouratoglou, antrenorul ei, a reacționat și el”.  
„Noi probleme pentru Halep, detectate la pașaportul biologic”, au consemnat și cei de la „Gazetta dello Sport”, în vreme ce „L'Équipe” a notat că „Simona Halep e suspectată iar de doping”. 

Noua acuzație se adaugă la cea deja existentă, din toamna lui 2022

Reamintim că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului susține că fostului lider mondial i s-au descoperit nereguli și în legătură cu pașaportul biologic. Potrivit presei britanice, programul pentru pașapoartele biologice ale sportivilor colectează și compară analizele periodice ale sângelui pentru a identifica diferențe în timp, ceea ce poate sugera un dopaj. Practic, noua acuzație se adaugă la cea existentă privind Roxadustat, din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a Simonei Halep. 
La rândul său, românca acuză ITIA de hărțuire: „Nu doar că numele meu a fost pătat în cel mai rău mod posibil, dar sunt supusă unei dorințe constante din partea ITIA de a-mi dovedi vinovăția, dintr-un motiv pe care nu îl înțeleg, câtă vreme nici măcar nu m-am gândit vreodată să folosesc vreo substanță interzisă. Am încercat de două ori să obțin oportunitatea de a fi judecată de o comisie independentă, iar ITIA a găsit constant motive de a amâna. Mă simt neajutorată în fața unei hărțuiri și a unei dorințe din partea ITIA de a dovedi că sunt vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată”. Termenul pentru judecarea cazului Simonei Halep este 28 mai. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net