Djoković, interviu sincer despre provocările sale. Ce spune liderul ATP

Ultima actualizare:

Novak Djoković rezistă admirabil la „șefia” ierarhiei mondiale a tenisului masculin, în contextul în care Roger Federer s-a retras din „sportul alb”, iar Rafael Nadal se luptă cu probleme de sănătate. Într-un interviu acordat pentru „Corriere della Serra”, sârbul a vorbit atât despre relația cu marii săi rivali, cât și despre provocările pe care le-a întâmpinat, în ultimii ani. 

image

„Cu Roger, nu am fost niciodată prieteni, între rivali este imposibil. Dar nu am fost niciodată duşmani. Întotdeauna l-am respectat pe Federer, este unul dintre cei mai mari, din toate timpurile. A avut un impact extraordinar, dar nu am fost niciodată apropiat de el. Cu Rafael Nadal a existat o tentativă de apropiere de el, dar a picat. Este cu doar un an mai mare decât mine, suntem amândoi în zodia Gemeni. La început, chiar am luat cina împreună, de mai multe ori. Dar chiar şi cu el, prietenia a fost imposibilă. Întotdeauna l-am respectat şi l-am admirat. Datorită lui şi a lui Federer, am crescut şi am devenit ceea ce sunt. Asta ne va uni pentru totdeauna, aşa că le sunt recunoscător. Nadal face parte din viaţa mea. În ultimii 15 ani, l-am văzut mai mult decât pe mama mea”, a declarat Novak Djoković.

Consternat de etichetele primite în pandemie

Sârbul a rememorat și unul dintre cele mai disputate momente din ultimii ani, când a fost expulzat din Australia, în anul 2022. „Am respectat toate regulile şi nu am pus pe nimeni în pericol, dar am devenit ceva politic, ceva care a pus lumea în pericol. Presa avea nevoie de o ţintă şi s-a îndreptat spre mine. Au pus o etichetă complet falsă pe mine, ceea ce îmi provoacă greaţă. Până la urmă, o persoană care este singură cu mass-media nu are nicio şansă. O mulţime de oameni au renunţat la mine. În aceste momente, vezi adevărata faţă a oamenilor. O mulţime de oameni mi-au întors spatele, inclusiv jucătorii şi unii organizatori”, a punctat liderul ATP. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net