David Popovici a fost la două sutimi de „bronz” la 200 m liber. Robert Glință, locul 8 la 100 metri spate

Ultima actualizare:

    David Popovicifoto: Profimedia
David Popovicifoto: Profimedia

Cei doi reprezentanți ai României în finalale de astăzi (marți, 27 iulie), din concursul olimpic de natație de la Tokyo, au avut evoluții remarcabile. Stelistul David Popovici (16 ani) a ocupat locul 4 în finala la 200 metri liber, iar dinamovistul Robert Glinţă (24 de ani) s-a clasat pe 8 în proba de 100 metri spate.

Socotit un fenomen al natației, Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1.44,68. Românul a fost la doar două sutimi de ocupantul locului 3, brazilianul Fernando Scheffer (1.44,66). Primele două locuri au fost ocupate de britanicii Tom Dean (1.44,22) și Duncan Scott (1.44,26). După cursă, David Popovici a declarat pentru agerpres.ro în zona mixtă: ”Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu. Am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. Aştept să-mi reproşeze antrenorul. Eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul 4”, a spus triplul campion european de juniori, iar apoi a adăugat: „Cred că m-am descurcat foarte bine. Am reuşit tot ce mi-am propus. Puteam să plec mai tare acolo, să fac întoarcerea mai nu ştiu cum. Chestii de înotător, dar sunt sigur că mi-am construit cursa aproape perfect. Pe ultima lungime, ştiam că nu e nimeni mai bun decât mine. Aşa că am făcut tot ce aveam de făcut şi am dovedit ce aveam de dovedit în primul rând mie”.

David Popovici: „Mi-am câștigat dreptul să fiu lângă bestiile înotului!”

Popovici va mai evolua, astăzi, în jurul orei 13.20, în serii la 100 metri liber. ”A fost o încălzire un pic mai lungă şi cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aştept la un rezultat cel puţin la fel de bun. Nu am simţit presiune la 200 m şi nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuşi, nici la 100 m. Pentru că deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ei şi să fiu una dintre bestii”, a spus David Popovici pentru Agerpres.

Performanța lui Popovici a fost elogiată și de Robert Glință: „Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani. Este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţie românească, ci pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanţă. Este setat din plin pentru succes. Are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia. Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”, a spus Glință pentru agerpres.ro. 


    David Popovici și Robert Glință au confirmat că sunt înotători de clasă mondialăFoto: COSR / Team România / Cristi Nistor
David Popovici și Robert Glință au confirmat că sunt înotători de clasă mondialăFoto: COSR / Team România / Cristi Nistor

O evoluție deosebită a avut Robert Glinţă la 100 m spate. Piteșteanul a ocupat locul 8, la fel ca în urmă cu cinci ani, la Rio, însă a avut un timp mai bun: 52,95. Titlul olimpic a fost câştigat de rusul Evgheni Rilov (51,98), urmat de compatriotul său Kliment Kolesnikov (52,00) şi americanul Ryan Murphy (52,19). ”A fost o finală extrem de epuizantă, dar toate cursele sunt aşa. E vorba de a da tot ce ai mai bun din tine, de a nu termina cu niciun fel de resurse. Eu am dat tot ce am avut în mine astăzi şi de aceea sunt aşa de epuizat. Până la urmă, am avut o cursă mai bună ca în semifinale şi în calificări. Asta este îmbucurător şi timpul meu nu a fost departe de recordul meu naţional şi personal. Din punct de vedere tehnic şi tactic, am executat o cursă foarte bună şi nu cred că la nivelul actual exista ceva ce aş fi putut să fac pentru obţine un rezultat mai bun. Ăsta mi-a fost nivelul la această competiţie și mă bucur că am putut să execut la capacităţile mele maxime şi în condiţiile acestea”, a declarat Robert Glinţă pentru agerpres.ro, iar apoi a continuat: ”Am încercat să plec mai tare. Era singura mea şansă. Și să mă bazez pe resursele mele de a finaliza foarte bine cursa. Am dat tot ce aveam în mine. Efectiv mai mult de atât nu aveam ce să fac. Tehnic şi tactic a fost maximul ce am putut oferi la acest moment. Eu sunt încântat, asta vă spun. Aceste curse îmi servesc ca lecţii şi experienţe, cu siguranţă am devenit un înotător mai complet. Voi avea foarte multe de învăţat din această experienţă. O voi folosi ca sursă de motivaţie şi inspiraţie pentru viitor”, a concluzionat campionul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net