David Popovici e în formă: ce surprize pregătește înotătorul român

David Popovici se antrenează asiduu și are o listă ambițioasă de obiective, în vederea anului competițional 2023. Dublul campion mondial şi european de seniori, atât la 100, cât şi la 200 de metri liber, va participa la nu mai puțin de șase probe individuale, în cadrul Campionatelor Naţionale de la Otopeni, competiție care se va desfășura între 5 și 9 aprilie. 

David Popovici va avea o lună plină (FOTO: Getty Images)
David Popovici va avea o lună plină (FOTO: Getty Images)

După ce s-a pregătit într-un cantonament în Spania, la Tenerife, sportivul legitimat la CS Dinamo va începe anul cu Naţionalele de înot şi va concura în probele de 50 de metri liber, 100 de metri liber, 400 de metri liber, 50 de metri spate, 100 de metri spate, 50 de metri fluture, la câteva probe de ştafetă, însă nu şi în proba de 200 de metri liber.
„În această perioadă, ne-am concentrat pregătirea pe dezvoltarea fizică generală şi «stabilizarea» performanţelor. Sunt paşi importanţi pentru un tânăr, aflat în proces de maturizare, cu scopul de a preveni accidentările şi a reduce solicitările specifice sportului de performanţă”, a declarat antrenorul românului, Adrian Rădulescu, potrivit Agerpres. Aceasta a explicat și motivul pentru care David Popovici nu va înota și în proba de 200 de metri liber: „Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas, pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc”. David Popovici va debuta la Naţionale, miercuri, în proba de 50 de metri liber, iar în ziua a doua se va alinia la 50 de metri fluture.

„Nu există un obiectiv major, în acest an, ci doar dorinţa de a avea o prestaţie cât mai bună la CM de la Fukuoka. Un obiectiv secundar pentru Campionatele Naţionale a fost îndeplinit: competiţia o să fie transmisă de TVR. David vrea să se califice la JO 2024 în probele de 50, 100, 200, 400 de metri liber, dar poate reuşeşte să îndeplinească baremul şi la alte probe”, a adăugat Adrian Rădulescu. Întrebat dacă apărarea celor două titluri mondiale se încadrează printre obiectivele lui Popovici, antrenorul a concluzionat: „Ideal, da, dar nu neapărat!”
Dacă, în 2022, David Popovici a făcut performanță în cinci competiţii majore, în acest an va lua startul la Mondialele de la Fukuoka, între 14 și 30 iulie şi la Europenele în bazin scurt de la Otopeni, între 5 și 10 decembrie, însă nu va participa la Europenele U23. Reamintim că sportivul român a cucerit nu mai puțin de 14 medalii, dintre care 11 de aur, în 2022.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net