România ar putea rămâne fără David Popovici: „Sunt 50% șanse să plece”

Sportivul momentului în natația românească, dar și unul dintre cei mai cunoscuți în domeniu la nivel mondial, David Popovici are, în 2023, o serie de provocări.

David Popovici, unul dintre cei mai iubiți sportivi români ai momentului (FOTO: EPA)
David Popovici, unul dintre cei mai iubiți sportivi români ai momentului (FOTO: EPA)

Înotătorul se va împărți între bacalaureat și concursurile sportive, președintele Federației Române de Natație și Sport vorbind despre cum se conturează deja anul pentru atlet. Dat fiind că David Popovici a primit deja numeroase oferte, acesta le va analiza abia după ce va susține examenul de la finalul liceului. 
Invitată la emisiunea AS.ro LIVE, Camelia Potec a punctat că există 50% șanse ca David Popovici să plece din România, însă că țara noastră se poate baza pe el până în 2024. „Sunt 50% şanse. Dar, orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câştige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Bineînţeles că ne dorim cu toţii să aibă două medalii de aur, dar mai avem până atunci. Momentan, obiectivul este realist, normal, competiţia este dură… E vorba de Jocurile Olimpice. Toate gândurile şi toate planurile se fac până la JO 2024. În cazul în care, Doamne fereşte, nu iese, în cazul în care se întâmplă ceva, lucrurile pot lua o întorsătură chiar imediat după Jocurile Olimpice. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: «Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot».

Propunerile de a pleca „curg”, încă din 2021

Ofertele pentru David Popovici au început, însă, înainte să devină cunoscut la nivel național:  „În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte. Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi, după această vacanţă, se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate. În momentul în care am început pregătirea cu David şi a intrat în bazin, cred că undeva în 10 septembrie sau 1 septembrie, noi am declarat ca Federaţie că David rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va pregăti în diferite bazine din România sau alte bazine din alte ţări, dacă va pleca în cantonament. Dar el va rămâne în principal, cel puţin 90% din timp, să se pregătească în România cu antrenori români. Proiectul se face pe un ciclu olimpic. Din păcate, acest ciclu olimpic a fost mai scurt, pentru că Jocurile Olimpice au fost în 2021. Deci este de doar trei ani, dar decizia se face pe ciclu olimpic. Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba”.
La cei 18 ani ai săi, David Popovici vine după un 2022 ireproșabil: mai „bogat” cu 14 medalii, românul a purtat la gât de 11 ori „aurul” și a devenit campion mondial la 100 și 200 de metri liber, performanțele sale făcând înconjurul Planetei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net