De neoprit: Carlos Alcaraz a câștigat 48 de meciuri din cele 52 disputate

Liderul tenisului mondial masculin, Caros Alcaraz, pare de neoprit și nimic: spaniolul numără 48 de victorii, din cele 52 de meciuri, disputate de la începutul lui 2023 și până acum. Cel mai recent, spaniolul s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ATP Masters de la Toronto, unde sunt puși în joc aproape șase milioane de euro. Sportivul iberic și-a adjudecat meciul în două seturi, 6-3, 7-6 (7/3), învingându-l pe americanul Ben Shelton (41 ATP).

Carlos Alacaraz se pregătește de US Open, acolo unde este câștigătorul en-titre (FOTO: Getty Images)
Carlos Alacaraz se pregătește de US Open, acolo unde este câștigătorul en-titre (FOTO: Getty Images)

La cei numai 20 de ani ai săi, nimic nu pare să îi mai stea în cale lui Carlos Alcaraz, care se pregăteşte să-şi apere titlul la US Open, ultimul turneu Grand Slam al anului, programat între 28 august și 10 septembrie la New York. Mai departe, spaniolul îl va întâlni jucătorul polonezul Hubert Hurkacz (17 ATP).
Cu Roger Federer retras, Rafael Nadal în pauză și Novak Djoković oscilant, Carlos Alacaraz are undă verde în „sportul alb”, ceea ce se reflectă și în partea financiară: aproape 18 milioane de euro s-au adunat din parcursul reușit la turnee, peste șapte milioane de euro fiind agonisite doar anul acesta.

„Amenințat” de un tenismen danez de 20 de ani

Totuși, ipostaza de lider mondial e una vânată, ocupantul locului șase ATP, danezul Holger Rune spunând, fără rezerve, că-și dorește să-i ia locul lui Carlos Alcaraz. „Sunt fericit să fiu pe locul șase, dar nu sunt mulțumit. Vreau să fiu numărul unu, nu este un secret. În momentul de față, încerc și eu să muncesc de 10 ori mai mult, decât am făcut-o, la începutul anului. Așa că sper că totul va veni spre mine, cu multă muncă și efort. M-am îmbunătățit foarte mult de anul trecut până acum, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Chiar am luat totul mult mai în serios, aș spune, și am fost foarte hotărât să forțez, în fiecare zi, la fiecare turneu pe care l-am jucat. Îmi place foarte mult. Cred că motivul pentru care rivalitățile sunt atât de importante pentru acest sport este că îl face să crească. Trezește mai mult interes pentru acest sport, iar dacă ai doar un singur jucător mare, desigur, este frumos pentru acel jucător bun. Dar nu este la fel de competitiv ca atunci când ai mai mulți. Cred că ceea ce au făcut Roger, Rafa și Novak, precum și Borg și McEnroe, au dus tenisul la un alt nivel și la o altă dimensiune și sper că și noi putem face același lucru”, a conchis nordicul de doar 20 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net