Înapoi în SUA, după doi ani: decizia surprinzătoare a lui Novak Djoković

Perioada considerabilă, în care Novak Djoković „a fost banat” din Statele Unite ale Americii e aproape să devină istorie, jucătorul sârb fiind gata să revină cu forțe proaspete la Cincinnati Open, spunând „pas” turneului Masters 1000 de la Toronto. Mai mult decât atât, jucătorul de tenis a luat decizia de a participa și la dublu, alături de compatriotul său, Nikola Ćaćić.

Novak Djoković revine la turneele americane (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković revine la turneele americane (FOTO: Getty Images)

Practic, sârbul a lipsit din SUA, de când a disputat marea finală la US Open, în 2021, atunci când a cedat trofeul în fața rusului Daniil Medvedev. În contextul în care sârbul a decis să nu se vaccineze împotriva COVID-19, iar regulile competiției americanilor prevedeau această condiție pentru a participa la diferite turnee, fostul lider ATP a stat la distanță de partea această a lumii. Însă, cum la începutul acestui an, SUA au pus capăt restricțiilor de urgență privind COVID-19, permițând astfel persoanelor nevaccinate să intre în țară fără a prezenta niciun document privind vaccinarea, Novak Djoković nu doar că va reveni la US Open, dar se va și pregăti la turneul Cincinnati. Ultimul Grand Slam al anului va începe pe 28 august și va dura până pe 10 septembrie, anul acesta urmând să se desfășoare cea de-a 143-a ediție a US Open.

Peste 150 de milioane de dolari câștigați din tenis

De-a lungul carierei sale, jucătorul în vârstă de 36 de ani a câștigat turneul de la Cincinnati, în două rânduri, o dată învingându-l pe Roger Federer, iar recent s-a retras de la turneul de la Toronto, după ce a pierdut finala de la Wimbledon în fața lui Carlos Alcaraz. 
Novak Djoković deține recordul de titluri de Grand Slam, cucerind 23 de astfel de turnee. De altfel, succesul său se remarcă și în plan financiar, sârbul câștigând din tenis peste 150 de milioane de dolari, numai în anul 2023 depășind șase milioane și jumătate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net