Ana Bogdan, campioană la Iași Open. Românca atinge apogeul carierei

Ana Bogdan (49 WTA) a reușit să se impună, duminică, în finala cu Irina Begu (31 WTA), contând pentru BCR Iași Open. Campioana a avut nevoie de o oră și 23 de minute pentru a-și adjudeca meciul cu 6-2, 6-3, apărându-și trofeul cucerit ediția trecută și asigurându-și un cec de aproximativ 13.000 de euro, din totalul premiilor de 100.000 de euro. 

Ana Bogdan, campioană la turneul de la Iași (FOTO: Getty Images)
Ana Bogdan, campioană la turneul de la Iași (FOTO: Getty Images)

Performanța de la Iași i-a adus încă o realizare considerabilă, românca atingând un apogeu al carierei, urmând să urce pe a 39-a poziție din ierarhia mondială a tenisului feminin, în vreme ce Irina Begu coboară pe locul 41. Orientativ, cea mai bine clasată română în WTA este Sorana Cîrstea, care se va situa pe 32.
Până să ajungă să joace cu trofeul pe masă, cele două au avut misiuni dificile în semifinale.  Ana Bogdan a trecut de cipriota de origine română Raluka Șerban (166 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-3, trăind la intensitate maximă. „Mă bucur că am învins astăzi, că m-am învins pe mine, de fapt. N-aveți cât de mult contează pentru mine susținerea voastră. Am trăit intens, de la primul punct al meciului până la ultimul. Cred că anul trecut nici măcar toată săptămâna nu a fost atât de intensă precum această partidă. Ce îmi bate inima!”, a fost reacția „la cald” a sportivei. 
Comparativ, Irina Begu și-a măsurat forțele cu slovena Tamara Zidanšek (139 WTA), impunându-se cu 5-7, 6-4, 6-3. „Probabil ambiția, faptul că mi-am dorit foarte mult să ajung în finală aici și să fie o finală românească, eu cred că turneul și-a îndeplinit obiectivul. Am luptat, chiar dacă nu am avut o stare extraordinar de bună în primul set. Nu am avut multă încredere în anumite momente, dar per total cred că am făcut un meci bun. Tamara e o jucătoare de top, cu rezultate foarte bune pe zgură și mă așteptam la un meci greu. Pot spune doar că sunt bucuroasă și vă mulțumesc pentru susținere, a contat enorm astăzi pentru mine și vă aștept și în finală”, a comentat Irina Begu calificarea sa în finală. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net