Deținătoarea trofeului US Open, Emma Răducanu, a fost eliminată în primul tur

Ultima actualizare:

Cu toate că a deținut supremația la US Open-ul de anul trecut și că ocupa, înainte de ultimul meci, locul 11 în ierarhia mondială a tenisului feminin, Emma Răducanu a fost eliminată, noaptea trecută, încă primul tur. Sportiva nu a avut nicio șansă în fața franțuzoaicei Alizé Cornet (40 WTA), aceasta din urmă adjudecându-și meciul într-o oră și 40 de minute, în două seturi „trase la indigo”, 6-3, 6-3.

Emma Răducanu părăsește US Open, în primul tur (FOTO: EPA)
Emma Răducanu părăsește US Open, în primul tur (FOTO: EPA)

„Îmi pare rău că am învins-o, dar sunt foarte mulţumită de performanţa mea. Am avut un joc solid şi am luptat mult”, a declarat cea care a eliminat-o pe Emma Răducanu.
Mai departe, Alizé Cornet își va juca șansa cu jucătoarea cehă Kateřina Siniaková (83 WTA), aceasta din urmă fiind fost lider mondial în ierarhia tenisului feminin la dublu. 

Prin eliminarea sa, Emma Răducanu consemnează o statistică mai puțin fericită - a fost pentru prima dată, din 2017 și până astăzi, când o deținătoare a trofeului US Open a părăsit competiția încă din primul tur. Precedentul „record” îi aparținea lui Angelique Kerber.

„Această înfrângere este dureroasă pentru că e turneul meu preferat şi am trăit aici emoţii imense anul trecut”, a declarat Emma Răducanu, în cadrul conferinţei de presă de după eliminarea sa. 

Eliminarea de la US Open = prăbușirea în clasamentul WTA

Faptul că părăsește turneul din SUA atât de devreme o va „costa” mult pe Emma Răducanu, care coboară până cel puțin pe locul 80 în ierarhia mondială a tenisului feminin. Totuși, sportiva reușește să găsească și o parte bună a acestei situații, considerând că astfel s-a eliberat din presiunea pe care a resimțit-o, pe parcursul ultimului an. La precedentele turnee de Grand Slam, din 2022 -Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon-, Emma Răducanu a fost eliminată în turul secund. 

„Încep de la zero şi trebuie să o iau de la capăt. Nu ştiu câte locuri voi pierde, care va fi noul meu clasament... Probabil destul de jos. Dar să privim lucrurile în perspectivă: să fiu în top 100 la 19 ani, dacă cineva mi-ar fi spus asta anul trecut, aş fi semnat imediat. Va fi frumos să o iau de la capăt, să recapăt prospeţime”, a concluzionat Emma Răducanu.

Britanica Emma Răducanu are și origini românești, după tatăl său, uimind lumea tenisului în 2021, când a devenit prima jucătoare din istorie, care a câştigat un turneu de Grand Slam, cu toate că venise din calificări. Anul trecut, reușea performanța de a se impune la US Open, fără a pierde niciun set pe tot parcursul competiției, învingând-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez.

Cîrstea, Begu și Ruse, româncele care perseverează la US Open, la simplu

Sorana Cîrstea (37 WTA), Irina Begu (42 WTA) și Gabriela Ruse (101 WTA) sunt singurele din România, care reușesc să răzbată la simplu, la US Open-ul de anul acesta. Cea dintâi a învins-o pe jucătoarea germană Laura Siegemund (182 WTA) în două seturi (6-4, 6-4) şi s-a calificat în turul al doilea de la US Open, unde se va duela cu elvețianca Belinda Bencic (13 WTA).
Poate cel mai spectaculos meci al fost cel al Irinei Begu, care a dat dovadă de o mentalitate „de fier”, bifând primul succes în cele patru întâlniri directe cu belgianca Elise Mertens (33 WTA), după două ore și 24 de minute, 3-6, 6-2, 6-3. Mai departe, o va întâlni pe chinezoaica Yue Yuan (142 WTA).
Totodată, Gabriela Ruse (101 WTA) a obținut prima victorie a carierei pe tabloul principal de la US Open, în fața australiancei Daria Saville (58 WTA), pe care a învins-o cu 3-6, 6-2, 6-4.  În cele ce urmează, Gabriela Ruse o va înfrunta pe jucătoarea americană Coco Gauff (12 WTA).

Pe de altă parte, Jaqueline Cristian (77 WTA) a fost învinsă de estona Anett Kontaveit (2 WTA), scor 3-6, 0-6, în primul meci după o pauză de șanse luni, pricinuită de o accidentare suferită la genunchi. Jaqueline Cristian a ratat, astfel, întâlnirea cu Serena Williams, cea care i-ar fi fost adversară în runda secundă și s-a alăturat Simonei Halep (7 WTA), și ea eliminată în runda inaugurală. 

Miercuri au loc meciurile de dublu ale româncelor

Perechea formată din Irina Bara și jucătoarea din Georgia Ekaterine Gorgodze își va măsura forțele, miercuri, cu cea alcătuită din slovaca Tereza Mihalikova și bielorusa Aliaksandra Sasnovič. Totodată, Raluca Olaru și Irina Begu le vor înfrunta pe sportiva norvegiană Ulrikke Eikeri și pe cea spaniolă Aliona Bolsova.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net