Primele declarații ale Simonei Halep după eliminarea de la US Open

Simona Halep era una dintre marile favorite la cucerirea titlului de la US Open anul acesta, însă și-a făcut praf planurile în fix 100 de minute. De atât a avut nevoie Daria Snigur, ocupanta locului 124 mondial, să o elimine în primul tur al ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep a rămas fără soluții la US Open (FOTO: EPA_
Simona Halep a rămas fără soluții la US Open (FOTO: EPA_

Venită din calificări, Daria Snigur nu era cotată cu șanse în fața Simonei, o jucătoare care se arăta într-o formă deosebită peste Ocean. Campioană în urmă cu două săptămâni la Toronto, românca era considerată una dintre favoritele reale la cucerirea titlului la New York, mai ales că nici adversarele ei din top nu păreau a fi într-o formă deosebită. Numai că pentru a intra în cursă trebuie să treci de primul tur, ori pentru Halep acest lucru a fost imposibil. Daria Snigur, campioana junioarelor de la Wimbledon în 2019, același an în care Simona a cucerit titlul la senioare, s-a impus cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4 și a ridicat întreaga audiență în picioare în momentul în care, cu lacrimi în ochi, a dedicat victoria țării ei, Ucraina, la finalul meciului. Simona Halep a părăsit cu capul plecat terenul pe care spera să-și înceapă drumul spre titlul la singurul turneu de Grand Slam la care nu a jucat finala. La câteva ore după eșecul care a făcut înconjurul lumii, ea a încercat să explice ce s-a întâmplat, deși nici ea nu a înțeles, se pare. „Consider că a jucat un tenis extraordinar, a făcut un meci foarte bun. Am jucat un pic sub presiune pentru că a avut niște mingi foarte precise, foarte aproape de linie, foarte apăsate... Nu prea a sărit mingea și a jucat destul de iute. Aș putea să mai spun că nu am găsit soluții pentru meciul de astăzi și îmi pare rău că am pierdut, bineînțeles, dar adversara mea a jucat foarte bine astăzi și cred că a meritat să câștige pentru că pe final am făcut și niște greșeli destul de ușoare. Puteam să revin, nu se știa ce se putea întâmpla, dar nu am găsit soluția potrivită”, a spus Simona conform Eurosport, citat de digisport.ro.

A recunoscut că nu și-a studiat adversara

Apoi, a recunoscut indirect una dintre primele greșeli făcute: nu și-a studiat adversara. ”E o jucătoare foarte talentată, jocul ei mi-a pus cele mai mari probleme. Dă niște lovituri pe care nu prea le-am așteptat, nu am mai jucat niciodată împotriva ei. Are un tenis destul de ciudățel, dar destul de bun, pune presiune și lovește mingea din orice poziție, dă foarte bine. Totul m-a surprins și, din păcate, nu am reușit să găsesc soluții astăzi. Îmi pare rău, dar asta este viața și ăsta e sportul, mergem înainte”, a mai spus Halep, conform aceleiași surse.

Este pentru a treia oară din 2014 încoace, anul în care Simona a ”explodat” în tenisul mare în care ea a părăsit US Open din primul tur. Totuși, niciodată nu a pierdut în fața unei adversare din Top 100, pentru că în 2018 a eliminat-o Kaia Kanepi, iar în 2019 Maria Sharapova. De-a lungul carierei, ea a suferit eliminări în manșa inaugurală după 2014 la Australian Open - în 2016 (învinsă de Shuai Sheng) și în 2017 (întrecută de Shelby Rogers) – dar și la Wimbledon, când a fost scoasă la ediția 2015 de Jana Cepelova. Roland Garros-ul este singurul turneu important la care Halep nu a pierdut în primul tur după 2014.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net