El e bărbatul din spatele succeselor Soranei Cîrstea. Românca e în sferturi la Indian Wells

Sorana Cîrstea a obținut cea mai importantă victorie din acest an. Ea a ajuns în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells pentru prima dată în carieră.

Sorana Cîrstea e una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuit (FOTO: Instagram)
Sorana Cîrstea e una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuit (FOTO: Instagram)

Ea a învins-o în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells pe a cincea jucătoare a lumii, Caroline Garcia! Românca s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5, la capătul unui meci de două ore și 24 de minute, reușind prima victorie din carieră în faza franțuizoaicei. Astfel, Sorana s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului american, acolo unde, din păcate, va juca împotriva celei mai bune tenismene a ultimilor doi ani, poloneza Iga Swiatek, liderul la zi din clasamentul WTA. Prin victoria obținută miercuri dimineață, Sorana și-a asigurat un salt de 9 locuri în clasamentul mondial, acolo unde va ocupa de luni în cel mai rău caz locul 74. Dacă va reuși surpriza anului și o va elimina pe Swiatek, Sorana va sări până pe 55 în lume.

Sorana Cîrstea în acțiune la Indian Wells (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Sorana Cîrstea în acțiune la Indian Wells (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Thomas Johansson, noul antrenor al Soranei Cîrstea

La finalul partidei câștigate cu Caroline Garcia, Sorana Cîrstea a acordat un interviu în care a vorbit despre omul din spatele succesului său din acest sezon: fostul jucător suedez Thomas Johannson, noul său antrenor. 

"Am început să mă pregătesc cu Thomas Johansson în pre-sezon și am simțit că joc din ce în ce mai bine, chiar dacă rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit în ianuarie și februarie. E un antrenor excepțional și cred că îi datorez forma bună lui", a spus Sorana Cîrstea, conform eurosport.ro.

În vârstă de 47 de ani, Thomas Johansson a fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai unei generații din care a făcut parte și Andrei Pavel. În 2002 a ocupat cel mai bun loc în clasamentul mondial ATP, fiind pe poziția a șaptea. În acel an el cu cucerit trofeul la Australian Open.

Thomas Johansson a mai jucat și în turneele veteranilor (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Thomas Johansson a mai jucat și în turneele veteranilor (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Ea a mai spus că aceasta este o zi pe care o va ține minte, pentru că este prima dată când o învinge pe Caroline Garcia, câștigâtoarea Turneului Campioanelor de anul trecut. „Nu o învinsesem pe Caro niciodată înainte, așa că știam că va fi un meci foarte greu. E o jucătoare foarte agresivă și joacă foarte bine în ultimul timp. Știam că va fi foarte greu, dar sunt foarte fericită că am reușit să câștig, acest succes înseamnă enorm", a mai zis românca.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net