Eliza Samara scrie istorie în Liga Campionilor: e a patra oară în finală

Eliza Samara s-a calificat pentru a patra oară în finala Ligii Campionilor la tenis de masă. Ea a contribuit la succesul echipei sale, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, scor 5-4 la „general”, din semifinala cu Linz AG Froschberg.

Eliza Samara și bucuria victoriei (FOTO: ETTU)
Eliza Samara și bucuria victoriei (FOTO: ETTU)

Participantă la meciul tur, unul pierdut (2-3) de gruparea poloneză, ea a a depășit-o cu 3-2 (7:11, 12:10, 11:8, 5:11, 6:4) pe Suthasini Sawettabut. În retur, KTS s-a impus cu 3-1 și a obținut astfel calificarea. "Am fost favoriți în meciul de deschidere, însă au câștigat ele. Părea că a fost mai ușor acum pentru noi, dar a fost departe de a fi ușor. Mă bucur că am câștigat cu 3-1 și am reușit să evităm meciul de aur", a declarat Samara. ”Mă bucur că am ajuns în finala Ligii Campionilor, dar nu vreau să mă opresc aici. Îmi doresc să o câștig, nu doar să-mi trec în CV că am jucat finala”, a mai spus ea pentru Sports Net.

Eliza Samara, alături de echipa ei, după calificarea în finala Ligii Campionilor
Eliza Samara, alături de echipa ei, după calificarea în finala Ligii Campionilor

Eliza Samara visează să joace în Liga Campionilor cu o echipă din România

Dincolo de cucerirea Ligii Campionilor, Eliza Samara are un mare vis atunci când vine vorba despre competiția cluburilor: ”Îmi doresc foarte mult să evoluez cu o echipă din România în Liga Campionilor. Ar fi un vis să evoluez acasă în această ligă puternică, plus că m-am săturat de drumuri, avioane, deplasări”.

Pentru jucătoarea noastră, aceasta va fi cea de-a patra finală a Ligii Campionilor la tenis de masă pe care o va disputa. Ea a atins pentru prima oară această fază a competiției în 2014, când echipa ei, Fenerbahce, a pierdut (2-3, 0-3) cu TTC Berlin Eastside. Un an după aceea, Eliza a câștigat trofeul, gruparea turcă impunându-se cu 3-2 și 3-1 în fața lui Linz AG Froschberg. Românca a repetat succesul în 2019, când, tot sub culorile actualei sale echipe, a participat la victoriile (3-2, 3-2) din finala cu Dr. Casl Zagreb. Atunci, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg a câștigat pentru prima dată titlul de campioană a Europei după ce eșuase în finalele din 2016 și 2017. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net