Florentin Pera, noul selecționer la naționala feminină de handbal

La cei 42 de ani ai săi, Florentin Pera are deja planuri mari la naționala de handbal feminin a țării noastre, acolo unde îl înlocuiește în ipostaza de selecționer pe Adi Vasile, căruia i-a expirat contractul, la finele lunii iunie, după aproape un an și jumătate.

Florentin Pera, noul selecționer al naționalei de handbal feminin (FOTO: Facebook)
Florentin Pera, noul selecționer al naționalei de handbal feminin (FOTO: Facebook)

Noul selecționer a beneficiat de 13 din cele 14 voturi ale antrenorilor din Liga Florilor, singura abținere fiind chiar din partea vechiului selecționer, Adi Vasile, antrenorul lui CSM București. 

„Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat propice performanței. Totodată, voi pune accent pe unitatea grupului, care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale.

Obiectivul: Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024

Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă, care să lupte pentru fiecare minge, până la ultima picătură de energie, indiferent de adversar. Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și acest lucru vreau să îl transmit și să îl văd pe teren la toate jucătoarele.

Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și, datorită acestui fapt, voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri.

Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice, de la Paris, din 2024”, a declarat Florentin Pera, potrivit „Gazeta Sporturilor”. 

Pentru a veni la echipa națională de handbal a României, Florentin Pera și-a reziliat contractul cu gruparea rusă cu ȚSKA Moscova, pe care inițial a refuzat s-o părăsească, după începerea conflictului armat cu Ucraina. Teoretic, acesta mai avea un an din înțelegerea cu vechea sa echipă, pe care a reușit să o conducă spre Cupa Rusiei și a calificat-o în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Acolo, urma să joace cu CSM București, însă echipele rusești au fost descalificate din cupele europene de EHF, în urma conflictului din Ucraina. 

De-a lungul timpului, Florentin Pera le-a mai pregătit pe Universitatea Reşiţa, Mureşul Târgu Mureş, Cetate Deva, Tomis Constanţa, HCM Roman, Universitatea Cluj, Dunărea Brăila sau SCM Râmnicu Vâlcea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net