Florentin Pera, noul selecționer la naționala feminină de handbal

La cei 42 de ani ai săi, Florentin Pera are deja planuri mari la naționala de handbal feminin a țării noastre, acolo unde îl înlocuiește în ipostaza de selecționer pe Adi Vasile, căruia i-a expirat contractul, la finele lunii iunie, după aproape un an și jumătate.

image
Florentin Pera, noul selecționer al naționalei de handbal feminin (FOTO: Facebook)

Noul selecționer a beneficiat de 13 din cele 14 voturi ale antrenorilor din Liga Florilor, singura abținere fiind chiar din partea vechiului selecționer, Adi Vasile, antrenorul lui CSM București. 

„Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat propice performanței. Totodată, voi pune accent pe unitatea grupului, care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale.

Obiectivul: Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024

Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă, care să lupte pentru fiecare minge, până la ultima picătură de energie, indiferent de adversar. Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și acest lucru vreau să îl transmit și să îl văd pe teren la toate jucătoarele.

Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și, datorită acestui fapt, voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri.

Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice, de la Paris, din 2024”, a declarat Florentin Pera, potrivit „Gazeta Sporturilor”. 

Pentru a veni la echipa națională de handbal a României, Florentin Pera și-a reziliat contractul cu gruparea rusă cu ȚSKA Moscova, pe care inițial a refuzat s-o părăsească, după începerea conflictului armat cu Ucraina. Teoretic, acesta mai avea un an din înțelegerea cu vechea sa echipă, pe care a reușit să o conducă spre Cupa Rusiei și a calificat-o în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Acolo, urma să joace cu CSM București, însă echipele rusești au fost descalificate din cupele europene de EHF, în urma conflictului din Ucraina. 

De-a lungul timpului, Florentin Pera le-a mai pregătit pe Universitatea Reşiţa, Mureşul Târgu Mureş, Cetate Deva, Tomis Constanţa, HCM Roman, Universitatea Cluj, Dunărea Brăila sau SCM Râmnicu Vâlcea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Misiunea DART FOTO NASA/Johns Hopkins Applied Physics Lab
311060713 10225862509742554 1763676810025952230 n jpg
image
image
image
image
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg