Halep speră la Jocurile Olimpice: care e planul româncei pentru revenirea în tenis

Dat fiind faptul că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a dat dreptul de a reveni oricând în „sportul alb”, reducându-i suspendarea inițial dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), de la patru ani la nouă luni, între timp ispășită în iulie 2023, Simona Halep a revenit, miercuri noaptea, în țară și a vorbit despre planurile ei, care includ o participare la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în perioada 26 iulie-11 august. 

Simona Halep și-ar dori să participe la Jocurile Olimpice de la Paris (FOTO: EPA)
Simona Halep și-ar dori să participe la Jocurile Olimpice de la Paris (FOTO: EPA)

„Am primit vestea foarte bine! A fost o veste minunată, aşa cum visam. Aşa a trebuit să fie! Adevărul a ieşit la suprafaţă. În sinea mea, mereu am ştiut că nu am făcut nimic şi că nu am luat nicio substanţă interzisă niciodată şi nici nu am avut această intenţie. Mă bucur că s-a judecat corect. M-am bucurat foarte tare, pentru că am aşteptat foarte mult acest verdict şi îmi doream tare mult să fie aşa.
Îmi doresc să merg la Miami, dar să vedem. Am făcut o pregătire bună, va fi greu să revin în WTA, dar o iau pas cu pas. Şi eu îmi doresc să particip la JO 2024. Dar sunt şanse minime, pentru că nu sunt în clasament... Dacă voi reuşi, până atunci, să joc câteva meciuri, o să am o şansă în plus la JO2024. Nu am plănuit, nimic până acum, totul este o opţiune. O să fac tot ce pot că să joc la Olimpiadă”
, a declarat Halep, la sosirea în țară.

Nume mari din tenis, alături de româncă

Succesul său de la TAS a fost salutat de mai multe „voci” din „sportul alb”: „Chris Evert a fost prima care mi-a scris un mesaj, dar şi multe alte fete din circuit şi le mulţumesc foarte mult, pentru că susţinerea lor a contat extrem de mult! Au crezut necondiţionat în mine şi acesta este un lucru deosebit. Toate mesajele au fost foarte frumoase. Presiunea nu o să mai fie negativă în niciun sens. Le mulţumesc foarte mult pentru susţinerea necondiţionată, chiar a fost ceva unic. Acest lucru m-a ajutat să lupt până la capăt, să arăt adevărul! Vreau să le mulţumesc şi sponsorilor mei, pentru că m-au susţinut şi nu au crezut nicio clipă în ceea ce s-a întâmplat. Au fost şi sunt alături de mine în continuare”, a mai spus românca. 
Fosta lideră a tenisului mondial feminin, revine, treptat în ceea ce înseamnă lumea acestui sport, de care „s-a rupt”, odată cu suspendarea primită pentru acuzele de dopaj. „Vă spun sincer că nu m-am uitat foarte mult la circuit, pentru că era o suferinţă să mă uit şi să ştiu că nu am voie să joc, dar nivelul este unul destul de ridicat. În Top10 fetele au o putere extraordinară şi joacă un tenis bun. Ştiu şi eu cum este să fii în Top10 şi tot timpul eşti pregătit. Va fi greu, dar şi o mare provocare pentru mine să mă apropii. Mi-ar plăcea să câştig orice trofeu de Grand Slam, dar visăm acum! Aşa că trebuie să ne trezim la realitate şi o să o iau pas cu pas, pentru că o să fie o întoarcere destul de dificilă”, a conchis Halep.

Excluderea din tenis, redusă de la patru ani la nouă luni

Reamintim că Halep a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Suspendată provizoriu încă din toamna lui 2022, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net