Ce urmează pentru Simona Halep, după ce TAS i-a anulat suspendarea din tenis

Ultima actualizare:

Simona Halep a primit o veste uriașă dinspre Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Luasanne, din Elveția, care i-a anulat, marți, suspendarea de patru din tenis. TAS a decis că Halep nu a luat voit acea substanță găsită în corpul ei, roxadustat, confirmând varianta unui supliment contaminat și i-a redus-o sancțiunea la nouă luni, ceea ce înseamnă că românca a avut de ispășit pedeapsa până în iulie 2023.

Simona Halep poate reveni în „sportul alb”, fiindu-i anulată perioada de suspendare (FOTO: EPA)
Simona Halep poate reveni în „sportul alb”, fiindu-i anulată perioada de suspendare (FOTO: EPA)

Dată fiind decizia de anulare a suspendării sale din „sportul alb” pe motive de dopaj, revenirea lui Halep pe teren s-ar putea produce foarte curând, având șanse mari de a fi aptă pentru turneul de la Stuttgart, programat în perioada 15-21 aprilie. Perspective sunt și până atunci, dubla campioană de Grand Slam având posibilitatea de a primi un wildcard și la Charleston, care se va desfășura între 1-7 aprilie. Cel mai curând, în funcție de ipoteza dacă redevine eligibilă de joc în WTA după decizia TAS, ar fi să joace chiar la Miami, în această lună - britanica Emma Răducanu, americanca Venus Williams și daneza Caroline Wozniacki au primit deja wildcarduri în perspectiva acestui turneu. 

Un an și jumătate de turnee ratate și bani pierduți

De-a lungul absenței sale, pricinuite mai întâi de suspendarea provizorie și, apoi, de decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), Halep a ratat competiții importante, începând din toamna lui 2022 și până acum, implicit și sume considerabile de bani. Orientativ, românca a câștigat, de-a lungul carierei sale, peste 40 de milioane de dolari, iar din 2017 până în 2022, aproximativ 19 milioane de dolari din premii, adică aproximativ 3,8 milioane de dolari pe an, ceea ce înseamnă că fosta lideră a ierarhiei mondiale a tenisului feminin a pierdut multe mize financiare. Pe lângă decizia TAS, de a-i anula suspendarea și a-i permite revenirea în tenis, tribunalul din Elveția a hotărât ca ITIA să-i acorde o despăgubire simbolică, în valoare de peste 22.000 de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net