Halep, susținută de lideri ai tenisului mondial: „N-ar fi luat ceva intenționat”

Ultima actualizare:

Două nume mari din „sportul alb” sunt de părere că Simona Halep este nevinovată, în contextul suspendării sale pentru patru ani din tenis. Andy Roddick şi Kim Clijsters, foşti lideri mondiali, au vorbit despre cazul de dopaj a româncei şi rolul pe care Patrick Mouratoglou, antrenorul său din acea vreme, l-a jucat în această situație. Cei doi sunt de părere că antrenorul ar fi responsabil pentru pedeapsa primită de sportiva din Constanța şi menţionând că în astfel de cazuri ar trebui să existe consecinţe şi pentru echipă.

image

De altfel, în procesul lui Halep din Elveția, de la Lausanne, Mouratoglou a admis că „se simte responsabil” pentru situația româncei, dat fiind că substanța interzisă care i-a fost depistată în sânge, roxadustat, ar fi provenit dintr-un supliment de colagen recomandat de echipa sa.
De altfel, Clijsters „bagă mâna în foc” pentru nevinovăția lui Halep: „Nu o cunosc foarte bine pe Simona, dar o ştiu suficient încât să cred că nu a luat ceva în mod intenţionat cu riscul să îşi pună cariera în situaţia în care este acum! Din punctul meu de vedere, cel mai mare semnal de alarmă este echipa! Înţeleg că a luat acele suplimente şi că ar fi trebuit să se informeze mai bine. Am fost în situaţia în care m-am îmbolnăvit şi a trebuit să verific tot ce consumam, orice mi-ar fi recomandat un medic, trebuia să verific cu WTA şi cu cei de la Agenţia Anti-Doping că este totul în regulă şi că pot primi o aprobare. Dacă nu faci asta, întotdeauna există un risc că ceva poate să meargă rău”. Mai mult, fosta jucătoare de tenis susține o ipoteză potrivit căreia Mouratoglou ar fi manipulat-o pe româncă: „Dar într-o astfel de situaţie, şi în special pentru femei, când ai antrenori care îţi preiau echipa, în care ei, adică, eu numesc asta manipulare, nu găsesc alt cuvânt pentru asta. Preluând controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă legat de sportivă...”.

Se pledează pentru asumarea responsabilității de ambele părți 

În contextul dat, belgianca a atras atenția și a lipsei de consecințe pentru echipa, din acea vreme, a lui Halep, punctând faptul că românca este singura care se confruntă cu repercusiunile, în ciuda faptului că francezul a recunoscut partea sa de responsabilitate. „Mi-e foarte greu să înţeleg că nu există nicio consecinţă pentru echipă”, a conchis Clijsters, Roddick aprobând-o în repetate rânduri: „Într-un fel, simt acelaşi lucru. Nu sunt sigur care este sancţiunea şi modul în care sunt scrise regulile”, a declarat Andy Roddick, care a spus că el și-ar fi asumat responsabilitatea, dacă ar fi fost în locul lui Mouratoglou, punctând că „aş fi fost acolo încercând să încasez «cât mai multe gloanţe» pentru acea persoană”.
Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Deocamdată, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat.     

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net