Reacții din presa internațională, după ce Halep a cerut daune de 10 milioane $

Ultima actualizare:

Simona Halep a decis să acționeze în instanță compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv care, în opinia ei, a dus la suspendarea sa pe patru ani pentru dopaj, iar presa internațională nu a ignorat subiectul.

Simona Halep cere daune producătorului de suplimente pe care le învinovățește de dopaj (FOTO: EPA)
Simona Halep cere daune producătorului de suplimente pe care le învinovățește de dopaj (FOTO: EPA)

„Fostul număr unu mondial Simona Halep a dat în judecată compania canadiană ce a produs un supliment nutritiv despre care crede că a dus la aplicarea unei interdicții de patru ani pentru dopaj, care i-ar putea pune capăt carierei”, au notat cei de la ESPN.
Concret, românca solicită daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu roxadustat, folosit adesea de persoanele cu anemie, potrivit Reuters. Roxadustat, însă, se află pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, dat fiind faptul că poate creşte hemoglobina şi producţia de celule roşii din sânge, ceea ce sporește rezistenţa.

Cum se apără producătorul suplimentelor învinovățite pentru dopaj

La cei 32 de ani ai săi, Halep a declarat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022, iar Keto MCT pe care l-a luat ar fi fost contaminat cu roxadustat, fără a fi precizat acest lucru pe etichetă, notează Reuters. Fosta lideră mondială a tenisului feminin a declarat că nu a folosit niciodată substanţe interzise şi că neglijenţa Quantum i-au afectat cariera, umilind-o, fapt pentru care a recurs la cererea unor daune, intentând procesul la un tribunal din New York, în Manhattan.
Deși compania nu a răspuns presei internaționale pentru un punct de vedere în contextul noului proces, în toamna anului trecut fondatorul acesteia declara că sportiva originară din Constanța caută pe altcineva responsabil și că de aceea ar vrea să scoată producătorul de suplimente drept „ţapul ispăşitor”.

Când expiră pedeapsa actuală de suspendare a româncei

Săptămâna trecută au avut loc, pe parcursul a trei zile, audieri în Elveția, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne, în încercarea româncei de a-și dovedi nevinovăția, deocamdată nefiind anunțat un termen pentru o decizie finală.
Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Deocamdată, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026.    

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net