Simona Halep a deschis proces la New York împotriva companiei care a produs suplimentul contaminat. Ce despăgubiri cere

Ultima actualizare:

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat cu Roxadustat din cauza căruia a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ea cere companiei Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods despăgubiri de peste 10 milioane de dolari, informează Reuters. Simona Halep a fost acuzată de dopaj după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022.

Simona Halep jpg

Umilită și cu cariera afectată

Fostul număr unu mondial, Simona Halep, dă în judecată compania canadiană care a produs un supliment din cauza căruia a fost suspendată pentru dopaj, decizie care i-a afectat grav cariera şi care i-a provocat umilinţă.

Halep solicită despăgubiri de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, după ce a fost testată pozitiv la US Open 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.

Roxadustat, care se află pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, poate creşte hemoglobina şi producţia de celule roşii din sânge, sporind rezistenţa.

Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 şi susține că Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu se regăsea pe etichetă.

Dubla campioană de grand slam a declarat că nu a folosit niciodată substanţe interzise şi că neglijenţa Quantum şi afirmaţiile false că suplimentul său era legal 

Compania susține că Halep caută un „Țap ispășitor”

Halep cere, de asemenea, daune punitive. Ea a intentat procesul la un tribunal din New York, în Manhattan.

Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii pentru Reuters.

Fondatorul său a declarat în octombrie pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Halep caută un ţap ispăşitor şi că firma sa a fost transformată în „ţapul ispăşitor”.

Halep contestă suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis.

Deşi a fost de acord că Halep nu a ştiut că suplimentul ar fi putut conţine Roxadustat, tribunalul a declarat că această contaminare nu ar fi putut explica cantitatea de medicament găsită în proba sa de urină din 29 august 2022.

La Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne au avut loc săptămâna trecută audierile în cazul Halep.

„Cred că adevărul va ieşi la iveală şi că ziua în care voi fi pe teren va fi în curând”, a declarat Halep reporterilor.

Halep a câştigat Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
banda politie foto
image
image
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
image png
ambulanta jpg
insolatie shutter 219110659 jpeg
canicula jpg
cirese jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net