Doar o minune o poate salva! Care a fost marea greșeală a Simonei Halep, în scandalul de dopaj

Simona Halep (32 de ani) rămâne în atenția publicului după audierile cazului de dopaj de la Lausanne, unde a încercat să își apere integritatea și să revină pe terenul de tenis, punând în joc ultima ei șansă.

 Care a fost marea greșeală a Simonei Halep, în scandalul de dopaj / foto: EPA
Care a fost marea greșeală a Simonei Halep, în scandalul de dopaj / foto: EPA

Timp de trei zile, echipa româncei, condusă de avocatul american Howard Jacobs, a susținut sesiuni de audieri întinse pe 7-9 ore fiecare, încercând să respingă cele două acuzații formulate de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), potrivit Adevarul. 

Problema „pașaportului biologic", neglijată

În timp ce în țară se vorbea intens despre contaminarea unui supliment cu colagen, care s-a presupus că ar conține urme de Roxadustat, se pare că problema „pașaportului biologic“ a fost neglijată. Aceasta din urmă, este poate chiar mai gravă, implicând dopajul sanguin.

În ceea ce privește contaminarea, pe care se bazează în principal apărarea lui Halep, au scos la iveală niște neconcordanțe regretabile în cadrul audierilor de la Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra care a emis prima sentință în acest caz: o suspendare de 4 ani pentru Halep, valabilă până la 6 octombrie 2026.

La Londra, reprezentanții ITIA au evidențiat aspecte semnificative privind varianta contaminării. În primul rând, Simona a omis să menționeze timp îndelungat despre suplimentul cu colagen primit la Academia Mouratoglou!

Această omisiune s-a repetat în mod alarmant: mai întâi, înainte de participarea la US Open 2022, când românca era obligată să declare toate suplimentele folosite conform regulamentului. Apoi, după audierile preliminare ale cazului de dopaj, cu o lună mai târziu, pe 26 octombrie.

Motivul invocat de Halep pentru aceste omisiuni repetate: a uitat!

ITIA a acuzat neglijența Simonei, interpretând-o drept lipsă de sinceritate. Această acuzație a fost subliniată și de fostul medic al naționalei de fotbal, Pompiliu Popescu. În ultimele luni, acesta a emis mai multe afirmații controversate despre cazul Halep, ajungând chiar să sugereze că românca este dopată, bazându-se pe aspectul fizic al mușchilor ei.

Această declarație șocantă a fost susținută de un jurnalism iresponsabil, care a prezentat o fotografie a Simonei, cu brațul tensionat într-o poziție caracteristică tenisului, ceea ce nu are nicio legătură cu dopajul.

Într-o declarație recentă pentru Antena Sport, Pompiliu Popescu a remarcat că Simona a greșit grav prin omisiunea de a declara substanțele consumate atunci când i s-a recoltat proba, referindu-se la suplimentul cu colagen.

Faptul că suplimentul a venit de la staff ar putea fi irelevant

Acest aspect ar putea să nu o disculpe pe româncă, indiferent dacă suplimentul i-a fost recomandat de staff sau nu.

În plus, la prima instanță, la Sport Resolutions, s-a constatat că valorile din testul de urină al Simonei sunt mult prea mari pentru a fi justificate de folosirea unui supliment contaminat cu Roxadustat, suggerând existența unei a doua surse de substanță interzisă la care a apelat sportiva din România. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net