Simona Halep, prima reacție după ce audierile de la TAS s-au încheiat. „Am încredere că adevărul va ieşi la suprafaţă!"

Simona Halep a avut o primă reacție oficială, după ce audierile de la TAS s-au încheiat vineri, 9 februarie. La ieşirea din tribunal, Halep a declarat că este încrezătoare că adevărul va ieşi la suprafaţă. 

Simona Halep a făcut declarații Foto: EPA EFE
Simona Halep a făcut declarații Foto: EPA EFE

Ce declară Simona Halep 

Deși șansele ca pedeapsa Simonei Halep să fie anulată sunt aproape de zero, sportiva își susține cu tărie nevinovăția. Românca a precizat că nu are nicio informație cu privire la momentul în care va primi verdictul, dar speră că va putea să revină cât mai curând pe terenul de tenis, scrie prosport.ro.

Simona Halep: „Am încredere că adevărul va ieși la suprafață"

„Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea, încrederea mea este intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenția de a mă dopa. Am încredere că adevărul va ieși la suprafață.

De abia aștept să revin pe teren și de abia aștept să încerc să fac tot ce pot acolo. O să vorbim când o să am posibilitatea. Vă mulțumesc că ați stat aici atâtea zile, în frig și ploaie. Vom vorbi. Nu știu când va veni verdictul”, a declarat Simona Halep, la finalul audierilor de la TAS.

Greșeli mari în apărarea Simonei Halep 

„Au fost mari greșeli în strategia de apărare a Simonei. Este o eroare prin omisiune a Simonei. La pașaportul biologic au fost diverse tentative de manipulare a sângelui. Este de luat în seamă și concluzia finală, când s-a spus „probabil doping”. Este greu să vorbești despre o probabilitate și nu despre o certitudine. Patrick Mouratoglou a venit la aceste audieri din partea apărării a Simonei Halep.

Noi speculăm. Ceea ce este de logica bunului simț, este clar că Simona nu s-a dus să își comande singură medicația. E o problema mai mare în ceea ce privește administrarea medicamentelor de către Academia lui Patrick Mouratoglou. El a garantat pentru acea echipă. Candice Gohier e subiect principal. Inclusiv acest roxadustat e aprobat de ea”,a spus Dragos Suciu, conform Digi Sport.

Cine a fost audiat la TAS

În cele trei zile au fost audiaţi la TAS martori, experţi, dar şi antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gotier. În urma audierilor, Comisia TAS va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia. Deocamdată nu se poate da nicio indicaţie cu privire la data la care va fi pronunţată hotărârea arbitrală finală.

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open. În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net