Singurele cuvinte rostite de Simona Halep în fața TAS, în prima zi de audieri! Ce a spus tenismena despre situația sa

Ultima actualizare:

Sunt zile decisive pentru cariera Simonei Halep, care a ajuns miercuri dimineață la Lausanne (Elveția), unde au început audierile pentru suspendarea de patru ani, primită de româncă. La finalul acestor audieri, cei de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) vor decide dacă fostul număr 1 mondial va rămâne, sau nu, suspendată.

Ce a spus Halep în fața TAS / foto: EPA
Ce a spus Halep în fața TAS / foto: EPA

Potrivit celor de la digisport.ro, Simona Halep speră că va scăpa de acuzațiile aduse în urma scandalului de dopaj cu Roxadustat. Pe data de 12 septembrie 2023, cei de la Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) au găsit-o vinovată pe tenismena din țara noastră, așa că au decis suspendarea acesteia pe o perioadă de 4 ani.

Acum, în perioada 7 – 9 februarie, au loc audierile la TAS, iar sportiva româncă nu are voie să ofere declarații despre mersul cazului său. Din această cauză, chiar la intrarea în Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Simona Halep nu a rostit decât 8 cuvinte: „Îmi cer scuze, voi vorbi după aceea. Mulțumesc.” Fostul număr 1 mondial era cu zâmbetul pe buze la sosirea pentru audieri, fiind însoțită de fratele ei, Nicolae, cât și de avocatul sportivei, Howard L. Jacobs.

Ce a spus Halep în fața tribunalului

Se pare că soarta cazului Simonei Halep va fi decisă de către trei judecători: președinta Annabelle Bennett (din Australia), Jeffrey G. Benz (din Statele Unite ale Americii), iar, nu în ultimul rând, Ulrich Haas (din Germania).

La scurt timp înainte de începerea audierilor la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), Simona Halep a luat o decizie care a surprins multă lume. Deși avea opțiunea de a fi judecată de un „arbitru” român, fostul număr 1 mondial a ales să solicite un american, pentru a evita speculațiile care ar fi putut apărea în cazul în care era judecată de un conațional.

Audierile de la Lausanne vor avea loc începând de astăzi (7 februarie) și vor continua până pe 9 februarie. Simona Halep speră ca la finalul acestora să scape de suspendarea primită și să poată reveni pe terenul de tenis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net