Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina: „Dacă aș fi împăratul Europei...”

Ultima actualizare:

Ion Țiriac a vorbit în cadrul unui interviu despre războiul din Ucraina, care încă nu dă semne că s-ar apropia de final. Afaceristul român a discutat despre modul în care ar pune capăt acestui conflict, dacă ar avea această autoritate.

Ion Țiriac vorbește despre cum ar încheia războiul din Ucraina
Ion Țiriac vorbește despre cum ar încheia războiul din Ucraina

Potrivit celor de la adevarul.ro, Ion Țiriac a vorbit pe larg despre conflictul din țara noastră vecină, cât și despre riscul pe care un conflict modern îl are de a se transforma într-un schimb de rachete nucleare între mai multe state.

„Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva. Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic”, a spus Ion Țiriac, conform sursei citate.

Ion Țiriac a vorbit despre războiul din Ucraina

De asemenea, faimosul afacerist român a vorbit și despre modul în care ar pune punct acestui conflict, dacă ar avea această autoritate.

„Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine. Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe ... uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (n.r. - centrala de la Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede”, mai spune acesta.

De asemenea, Țiriac a mai vorbit și despre refuzul său de a merge la Wimbledon, din cauza deciziilor luate de către organizatorii acestui turneu față de sportivii ruși și beloruși.

„Ce au acești tineri cu războiul? Războiul n-ar trebui să existe, absolut, de acord din toate punctele de vedere. Da să îi elimini pe jucătorii ăștia...?! Wimbledon a făcut întotdeauna ce a vrut, n-a ținut cont de nimeni, e separat de toată lumea, nu îi interesează nimic. Asta au hotărât și asta au făcut. Culmea ridicolului e că a câștigat o rusoaică”, a mai spus Ion Țiriac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net