Dani Alves, în aer: managerul clubului unde ar fi fost violul confirmă acuzațiile

Procesul lui Dani Alves, acuzat de viol, se complică, iar fostul fotbalist pare tot mai aproape de o condamnare. În cea de-a doua zi a audierilor, mai multe mărturii l-au incriminat pe sud-american. 

Dani Alves se află în arest preventiv de aproximativ un an (FOTO: EPA)
Dani Alves se află în arest preventiv de aproximativ un an (FOTO: EPA)

Managerul clubului de noapte a fost prima persoană invitată să depună mărturie, declarând că Dani Alves era un „client obişnuit” al localului. Bărbatul a povestit, de asemenea, primul său contact din seara evenimentului nefericit cu presupusa victimă: „Eram la uşă şi m-am întors, pentru că cei de la securitate vorbeau cu nişte fete. Una dintre ele plângea şi mi s-a spus că a afirmat că a fost agresată sexual”, a povestit managerul, adăugând: „I-a luat mult timp să ne spună ce se întâmplase. Am invitat-o într-o cameră care nu era deschisă, pentru a fi într-un loc mai liniştit, fără muzică. (...) Era supărată şi voia să meargă acasă. (...) Am încercat să o convingem să meargă în camera alăturată şi ne-a spus că a fost agresată sexual. Iar când Alves a trecut pe lângă ea, a spus «el este». Ea a zis că nimeni nu o va crede, pentru că intrase de bună voie şi, apoi, a vrut să plece. Nu părea să fie o poveste despre o bătaie pe fund sau ceva de genul acesta... Am întrebat-o dacă se întâmplase ceva mai grav, iar ea a spus că da. Apoi am întrebat-o dacă a existat o penetrare şi a spus că da”.
Nici mărturia partenerei lui Dani Alves, Joana Sanz, care inițial declarase că îl va susține orice ar fi, dar apoi au apărut zvonuri că ar fi decis să se separe de jucător nu a fost în avantajul fotbalistului: „A venit acasă foarte beat, mirosea a alcool”, a declarat Joana Sanz în faţa instanţei. „S-a izbit de dulap şi s-a prăbuşit pe pat. Nu merita să vorbesc cu el în starea în care se afla, era mai bine să amânăm până a doua zi. L-am întrebat dacă vine la cină, iar el a spus că nu. ultimul mesaj a fost trimis în jurul orei 23.00”. Femeia a mai adăugat că Dani Alves nu i-a spus nimic special, a doua zi după noaptea respectivă, în afară de faptul că a ieșit cu prietenii. 

Prietenii fotbalistului îi țin partea

Între timp, fotbalistul, care se află în arest preventiv de peste un an şi neagă acuzaţiile, este acuzat că a violat-o pe tânără într-o toaletă VIP a unui club din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022.
La vremea respectivă, Dani Alves se afla în compania mai multor prieteni, unii dintre ei depunând și ei mărturie. Ulises, unul dintre oamenii din anturajul fostului fotbalist, a confirmat că toţi membrii grupului au băut vin, whisky şi gin tonic, fără a putea face precizări despre cantitate, ci punctând că „a fost mult alcool, pentru că am început la ora 14.30 şi am terminat la 2.30 dimineaţa”.
Bruno, un alt prieten al brazilianului, a susţinut că i-a văzut pe Dani Alves şi pe reclamantă dansând împreună, în timpul serii. El a mai spus că Dani Alves s-a îndreptat, la un moment dat spre toaletă, urmat de reclamantă. „Când a ieşit de la toaletă, s-a întors lângă mine şi a început să danseze din nou”, susține bărbatul. „Eram cu verişoara (n.r. femeii care acuză violul) şi am făcut schimb de reţele de socializare. Când reclamanta a ieşit, a venit să vorbească cu verişoara ei şi cu mine şi amândouă şi-au luat «la revedere» de la mine”
Versiunea lui Dani Alves va fi prezentată, miercuri, iar situația sa pare foarte complicată, dat fiind faptul că și-a schimbat declarațiile în nenumărate rânduri. Orientativ, acuzarea cere nouă ani de închisoare, precum şi plata a 150.000 de euro către tânăra despre care se presupune că ar fi fost violată, precum şi 10 ani de eliberare condiţionată la finalul pedepsei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net