Cel mai scump șervețel din istorie: 300.000€ pentru că are numele lui Messi

Ultima actualizare:

Şerveţelul care valorează câteva sute de mii de euro doar pentru că l-a atins Lionel Messi face obiectul unei licitații, care se va organiza la începutul acestei primăveri. Concret, șervețelul este practic „girul” semnării primului contract al argentinianului cu FC Barcelona, pe când avea vârsta de 13 ani.

Leo Messi a consemnat două decenii de performanță la FC Barcelona (FOTO: Getty Images)
Leo Messi a consemnat două decenii de performanță la FC Barcelona (FOTO: Getty Images)

Înapoi în timp, în decembrie 2000, cel care ocupa funcția de director sportiv al grupării de pe Camp Nou, Carles Rexach, încerca să asigure venirea lui Leo Messi la formația blaugrana, reușind să obțină acordul tatălui fotbalistului, Jorge Messi și al agentului Horacio Gaggioli pentru a-l recruta pe adolescentul argentinian, care avea să devină cel mai bun marcator all-time al clubului. 

20 de ani de performanță, începuți la un prânz oarecare

„La Barcelona, la 14 decembrie 2000 şi în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, pe răspunderea sa şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite”, se arată scris pe şerveţelul care aparținea de un club de tenis. Acordul inedit avea să fie semnat oficial în scurt timp, în aceeași seară, pentru ca o lună mai târziu, Barcelona să finalizeze semnarea lui Messi și, astfel, să ia startul prolifica sa perioadă în Spania, de nu mai puțin de 20 de ani. Câştigătorul de opt ori al Balonului de Aur pur umărul serios la cele mai mari performanțe ale Barcelonei, pe parcursul a două decenii, cucerind împreună 35 de trofee și având un număr record de 782 de apariţii şi 674 de goluri.
În 2021, Messi „s-a desprins” de tot ce însemna parcursul său la trupa din Primera División și s-a orientat către fotbalul francez, petrecând doi ani în tricoul lui Paris-Saint Germain, pentru ca, în cele din urmă, să ia calea fotbalului dincolo de continent. În prezent, este sub contract cu Inter Miami, cu care fotbalistul estimat la o valoare de 35 de milioane de euro de către Transfermarkt are o înțelegere până la finele lui 2025.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net