Șarlatanii pe Internet: s-a dat drept Xabi Alonso și aduna bani pentru Liverpool

Inventivitatea pare să nu cunoască limite, atunci când este vorba de a obține bani prin diverse înșelătorii, una dintre acest gen de inițiative vizând fotbalul și devenind repede celebră la nivel internațional.

Numele lui Xabi Alonso „a fost târât” într-o înșelătorie în mediul online (FOTO: EPA)
Numele lui Xabi Alonso „a fost târât” într-o înșelătorie în mediul online (FOTO: EPA)

Concret, Poliţia thailandeză i-a avertizat pe fanii echipei Liverpool FC în legătură cu o practică în mediul online, în care cineva se pretinde a fi Xabi Alonso, antrenorul echipei Bayer Leverkusen, despre care se vehiculează că l-ar putea înlocui pe Jürgen Klopp pe banca tehnică a cormoranilor și le cere ajutorul financiar pentru a putea ajunge la gruparea din Premier League. 

Liverpool, una dintre preferatele iubitorilor de fotbal din Thailanda

Dată fiind amploarea situației, Biroul Central de Investigaţii a avertizat iubitorii fotbalului să fie atenţi la un mesaj devenit viral, postat pe un cont de Instagram de către o persoană care se dă drept tehnicianul spaniol - cerând, totuși, donații cumva curioase, de aproximativ opt euro, pentru a ajuta la plata biletului său de avion.
„Sunt Xabi Alonso, voi fi antrenorul lui Liverpool în sezonul următor, dar nu mai am bani pentru zborurile spre Liverpool”
, se arată în mesajul scris în thailandeză, pe un cont de Instagram conturat pentru a părea a fi cel al antrenorului și, chiar dacă pentru unii este în mod evident un fals, pentru alții a fost o capcană ușor de picat în ea. 
„Fanii lui Liverpool trebuie să se calmeze. Xabi nu este încă manager, dar există deja un escroc online”, este parte din comunicatul Poliţiei, care atrage atenția asupra acestui trend. Unul dintre motivele pentru care înșelătoria a avut victimele ei „sigure” este că prima ligă engleză se bucură de mare popularitate în Thailanda, iar Liverpool FC se remarcă a fi una dintre echipele preferate ale thailandezilor - tricourile roşii şi embleme „cormoranilor” pot fi zărite peste tot pe aceste meleaguri, de la haine, taxiuri și magazine.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net